Son Dakika...YouTuber Diamond Tema hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Hz. Muhammed ile ilgili sözleri tepki toplamıştı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, YouTuber Diamond Tema hakkında yakalama kararı çıkartıldığını duyurdu. Hz. Muhammed ile ilgili sözleri tepki çeken Diamond Tema hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika...YouTuber Diamond Tema hakkında yakalama kararı çıkarıldı.  Hz. Muhammed ile ilgili sözleri tepki toplamıştı

Hz. Muhammed ile ilgili sözleri tepki çeken YouTuber Diamond Tema hakkında soruşturma başlatılmıştı. 

Yeni gelişmeyi Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından paylaştı. Yer6 adlı sosyal medya hesabında paylaşılan videoda Hz. Muhammed ile ilgili kullanılan hakaret içerikli ifadeler nedeniyle YouTuber  'Diamond Tema' hakkında yakalama kararı çıkarıldığını duyurdu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medyadan yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Yer6 adlı sosyal medya hesabında paylaşılan video içeriğinde Peygamberimizle ilgili kullanılan hakaret içerikli, çirkin ve provokatif ifadeler nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan, paylaşımın yapılmasının ardından derhal 16.06.2024 tarihinde resen soruşturma başlatılmış olup, şüpheli Diamant Tema’nın yurtdışında olması nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır. İslam dini ve sevgili Peygamberimizle ilgili kullanılan tahrik edici, çirkin ve provokatif ifadeler asla kabul edilemez. Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir.

 

Diamond Tema hakkında soruşturma başlatılmasının ardından yaptığı açıklamada Hz. Muhammed'e hakaret etmediğini kendisiyle ilgili algı operasyonu yapıldığını savunda. 

 Diamond Tema açıklamasında şu ifadeleri kullandı "İyiyim arkadaşlar, sorun yok. Suç işlemedik, kaynaklarıyla konuştuk. Ne hukuken ne de ahlaken ortada bir sorun yok. İfademizi verir, duruşmaya çıkarız, olur biter. Olayı bir dinsizin bir şeriatçıyı çürütmesinden, bir dinsizin peygambere küfretmesi gibi bir boyuta getirdiler. Tamamen algı operasyonu. Ne küfür var ne iftira." 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin