SON DAKİKA... Yerine kayyım atanan DEM Partili Hakkari Belediye Bakanı Akış'a verilen ceza belli oldu: 19 yıl 6 ay

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan ve yerine kayyım atanan DEM Partili Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'a 19 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol
SON DAKİKA... Yerine kayyım atanan DEM Partili Hakkari Belediye Bakanı Akış'a verilen ceza belli oldu: 19 yıl 6 ay

'31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM) Hakkari Belediye Başkanı seçilen Mehmet Sıddık Akış, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında pazartesi sabahı, Van'da bir yakının evinde gözaltına alındı. 

İçişleri Bakanlığı Akış'ı görevden uzaklaştırarak yerine Hakkari Valisi Ali Çelik kayyım olarak atadı.  

Akış, hakkında 2014 yılında Hakkari 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Silahlı terör örgütünü yönetmek', 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'Örgüt propagandası yapmak' suçlarından dava açılmıştı. 

Akış bugün  Hakkari 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. 

 Duruşmaya katılıp, savunma yapan Akış, "Benim kaçtığıma ilişkin haberleri duydum. Asla kaçma girişiminde bulunmadım. Yaptığım her şeyin arkasındayım. Siyasi olarak ne yapmam gerekiyorsa, onu yaptım. Karşınızda başı dik bir şekilde duruyorum. Barış dedim, kardeşlik dedim, eşitlik dedim, özgürlük dedim. Halen de diyorum. Tüm yaşamımı bunların etrafında ördüm. 

"YENİDEN İDDİANAME HAZIRLANMASINI İSTİYORUM"

Tutuklanmaktan, cezaevine girmekten korkmuyorum. Yeniden iddianamenin hazırlanmasını talep ediyorum. Dönemin FETÖ'cü savcısı tarafından hazırlanan iddianame ile yargılanmak istemiyorum" dedi. 

AKIŞ'A 19.5 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ

Mahkeme Akış'a 19 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Akış, kararın ardından zırhlı araçla adliye binasından çıkartılarak, Van Cezaevi' ne gönderildi.

 

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin