Bolu Kartalkaya’da Grand Kartal Otel’indeki yangın faciasında 78 kişi hayatını kaybetmiş, 50 kişi de yaralanmıştı. Yangına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 9 kişi tutuklandı.
İlk olarak işletme sahibi Halit Ergül ve şirketin genel müdürü Emir Aras tutuklanmıştı. Daha sonra, nöbetçi hakimliğe sevk edilen otel müdürü Zeki Yılmaz, otelin muhasebe müdürü Kadir Özdemir, aşçı Faysal Yaver, elektrikçi Hüseyin Özer ve mutfak çalışanları Yusuf Karahanlı, Fidan Kurç ile Mehmet Gündüz tutuklandı.
YARALILARIN SAĞLIK DURUMU
Yaralıların sağlık durumuna ilişkin Sağlık Bakanlığı'ndan yeni bir açıklama geldi.
Bakanlıktan yapılan açıklamada "Bolu Kartalkaya’da meydana gelen yangında yaralanan 44 vatandaşımız taburcu edilmiş olup, 6 yaralımızın tedavisi hastanelerimizde devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.