Son Dakika... Okullar tatil edildi. İşte Zonguldak'ta okulların tatil edilme nedeni. AFAD'dan 7 kente kritik uyarı

Zonguldak'ta eğitim ve öğretime ara verildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün bölge için yaptığı turuncu uyarı sonrası, Zonguldak Valiliği bu tedbiri aldı. AFAD uyardı, valilikler ve kaymakamlıklar acil olarak SMS ile vatandaşlara uyarıda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Okullar tatil edildi. İşte Zonguldak'ta okulların tatil edilme nedeni. AFAD'dan 7 kente kritik uyarı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 7 il için kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu. Turuncu kod ile yapılan uyarı kapsamında, söz konusu illerin vali ve kaymakamlarına SMS yoluyla bilgilendirme yapıldığı bildirildi.

Turuncu kod ile uyarıda bulunan illerde biri olan Zonguldak'ta Valilik okullar için tedbir kararı aldı.

Valilikten yapılan açıklamada, 23 Eylül Pazartesi günü il genelinde tüm okulların bir gün süreyle tatil edildiği belirtildi. Şiddetli sağanak yağışın sel ve su baskınlarına neden olabileceği uyarısı yapılırken, vatandaşların tedbirli olması istendi. Hava durumu koşullarına göre tatilin uzatılıp uzatılmayacağı ise ilerleyen günlerde açıklanacak.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 2 il için turuncu, 5 il için ise sarı kodlu sağanak uyarısı verildiğini duyurdu.

AFAD 2 İLDEKİ VALİ VE KAYMAKAMLARI UYARDI

AFAD’ın yaptığı paylaşımda ekiplerin teyakkuzda olduğu belirtilerek, "Turuncu kod uyarısı yapılan illerin vali ve kaymakamlarına bilgilendirme SMS’i ile bilgilendirme yapılmıştır. Türkiye Afet Müdahale Planı'nın (TAMP) ilgili tüm gruplarına yeterli sayıda personel ve araç ile teyakkuzda olunması bilgisi verilmiştir. Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Düzce çevreleri ile Sakarya'nın doğu, Bolu ve Karabük'ün kuzey kesimlerinde kuvvetli, Bartın ve Zonguldak çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli, Trabzon il genelinde aralıklarla ve yer yer kuvvetli sağanak ile gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin