Son Dakika... Narin'in ağabeyinin savcılık ifadesi ortaya çıktı: İtirafçı hakkında flaş sözler: Güçsüz ve sönük bir kişilik

Narin'in annesi Yüksel ve ağabeyi Enes Güran'ın da aralarında bulunduğu 9 kişi hakkında tutuklama talep edilirken ağabey Enes Güran'ın ifadesi ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Narin'in ağabeyinin savcılık ifadesi ortaya çıktı: İtirafçı hakkında flaş sözler: Güçsüz ve sönük bir kişilik

8 yaşındaki Narin'in öldürülmesiyle ilgili 22 şüphelinin ifade işlemleri savcılık tarafından tamamlandı. Diyarbakır Adliyesi'ndeki süreçte Narin'in annesi Yüksel ve ağabeyi Enes Güran'ın da aralarında olduğu 9 kişi tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

tv100'de Erdoğan Aktaş İle Eşit Ağırlık programında Narin'in ağabeyi Enes Güran'ın savcılık ifadesi paylaşıldı. Paylaşılan ifade bilgilerinde Enes Güran'ın, tutuklu bulunan amca Salim Güran ile itirafçı Nevzat Bahtiyar'ın arasında 2023 yılında bir kavga yaşandığını söylediği ortaya çıktı.

Enes Güran'ın ifadesi şu şekilde:

"Kimliği belirlenmiş ve ambulansa konulan birisi vardı. O yüzden Narin olmadığını anladım ve köye geri döndük. Döndüğümüzde üzüntüden kendime birkaç defa yumruk attım. Morluk, mısır çöplerinden mi yoksa benim kendi yüzüme doğru attığım yumruklardan mı kaynaklandığını tam olarak bilmiyorum ancak sinirden her iki elimle de yüzüme doğru vurduğum için ve diğer gözümde de bir morarma olmadığı çin büyük ihtimalle mısır tarlasında bir elimde telefonun işığını tutarken arama yaptığım için mısır koçanlarının ve çöplerinin gözüme değmesiyle oluşmuş olabilir ancak emin değilim.

23/08/2024 tarihli görüşme tutanağında gözündeki morluğun içinde bulunduğu bunalımdan kendine zarar vermesiyle oluştuğuna ilişkin kolluk birimlerine beyanı okunarak soruldu: "Ben o dönem tam olarak farkında değildim ancak adli tipa götürüldüğümde küçük küçük kesiklerde olduğu söylenince mısır tarlasınında da olabileceği o şekilde aklıma geldi ve sonrasındaki ifadem de o şekilde belirttim.

Şüphelinin kolunda bulunan ısırık izi hususu soruldu: "Hatırladığım kadarıyla Narin'in kaybolduğu 3.gün evimize gelenler oluyordu ve evde herkes ağlamaya başladı. Ben de o an çok üzülmüştüm. Ağlarken babamın beni görerek üzülmesini istemediğim için kolumun üzerine kapanarak ağlamıştım. O esnada sinirden kolumu ısırdım. Isırık izi bu sebeple oluştu. Kesinlikle kolumu kardeşlerim ya da başka biri herhangi bir sebeple ısırmadı.
Şüphelinin sırtında bulunan tırnak izine benzer izler soruldu: Benim sırtımı kesinlikle kimse
urmakla cizmedi Kimseyle bir kavgam ya da tartısmam olmadı.

Narin Güran'ın yapılan arama çalışmaları sonrasında 08/09/2024 günü cansız bedenine ulaşılması hususu soruldu: Ben arama çalışmaları sırasında öncesinde ya da sonrasında kimseden bu olayla ilgili şüpheli olduğunu düşündüğüm bir şey duymadım. Ben kardeşim Narin'i çok severdim. Ona biri bir şey yapmış olsa da ya da ben bunu görmüş olsam kesinlikle söylerdim.

Bizim aile olarak köyde kardeşime böyle bir eylemde bulunulmasını gerektirecek hiçbir husumetimiz yoktur. Kimin neden bu şekilde eylemde bulunduğunu anlayamıyorum.

İTİRAFÇIYLA İLGİLİ DİKKAT ÇEKEN İFADELER

Nevzat BAHTİYAR'ın (ifadesinin tümü okunmaksızın sadece ) Narin'i, Salim GÜRAN'ın öldürüp kendisinin saklaması için verdiği şeklindeki beyanı okunarak soruldu: Kardeşim Narin'i eğer belirtilen şekilde Nevzat bulunan yere bıraktıysa bunu ancak Nevzat'a tehditle, para teklif ederek yapılabileceğini düşünüyorum çünkü Nevzat ekonomik durum itibariyle de güçsüz ve sönük bir kişiliktir.

Kendisine böyle bir olayda para teklif edilse ya da para teklif edilse para için yapabilir, ailesiyle tehdit edilse köyde çok fazla gücü olmadığı ve dediğim gibi sönük bir karakter olduğundan korkarak yapmış olabilir ya da Nevzat BAHTİYAR'ın kendi ailesinden biri Narin'e zarar verdiyse bunu saklamak için yapmış olabilir.

Narin'i arama çalışmaları esnasındaki süreçte Nevzat sadece bir kez kısa süreli camide yanımıza geldi. Nevzat'ın ailesinden sadece Ibrahim ile Hekim BAHTİYAR isimli kişiler dışında gelen olmadı. Ibrahim BAHTİYAR ağabeyim Baran'ın en yakın arkadaşıdır. O da Narin'in kaybolduğu 3.gün gelmişti. Sonradan düşündüğümde bu duruma biraz şaşırmıştım ancak neden geç geldiğini olay tarihinde Diyarbakır dışında olup olmadığını tam olarak bilmiyorum.

KIRIK FARLI ARAÇ

Narin kaybolduğu zamanda Nevzat isimli şahsın kırmızı renkli aracının farının kırık olduğunu Ibrahim BAHTİYAR söylemişti, neden kırıldığını da söylememişti. Öyle bir zamanda neden far için acele ettiklerini, tamir etmeye çalıştıkları bana garip gelmişti ancak sonrasında kolluk ekiplerinin kendisini birkaç kez durdurup trafiğe çıkamayacağını söylemesi üzerine yaptırmak istediğini söylemişti."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin