Son Dakika... Narin Güran cinayetinde adli tıp raporu ortaya çıktı: Cesette 3. kişiye ait bulguya rastlanmadı. İşte anne Yüksel Güran'ın ifadesi...

Narin Güran'ın cinayetine ilişkin adli tıp raporu savcıya ulaştı. Raporda, "Cesette 3. kişiye ait bulguya rastlanmadı." denildi. tv100 muhabiri Canan Altıntaş, anne Yüksel Güran'ın ifadesine ulaştı. Altıntaş ifadenin önemli noktalarını canlı yayında aktardı.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Narin Güran cinayetinde adli tıp raporu ortaya çıktı: Cesette 3. kişiye ait bulguya rastlanmadı. İşte anne Yüksel Güran'ın ifadesi...

Narin Güran cinayetine ilişkin adli tıp raporu savcıya ulaştı. Raporda, "Cesette 3. kişiye ait bulguya rastlanmadı." denildi. Son gelişmeleri ilk günden itibaren olayları takip eden tv100 muhabiri Canan Altıntaş canlı yayında aktardı.

Raporda şu bulgulara yer verildi:

1- Cinsel istismar yok.

2- Kaybolduğu gün öldü.

3- Vücudunda kesici-delici alet izi veya ateşli yaralanma bulgusu yok.

4- Yüksek şüphe boğularak öldürüldüğü yönünde, boğazında bu yönde emareler var.

5- Cenaze deforme olduğu için çalışmaların 1 hafta süreceği tahmin ediliyor.

Anne Yüksel Güran'ın ifadesi ortaya çıktı. Anne Güran, amca Salih Güran ile arasında ilişki olduğu iddiasını yalanladı, "Böyle bir şey yok." dedi.

Anne Güran, "Narin'i kimin öldürdüğünü bilmiyorum. 1 kez yanlışlıkla amcayı aradım." dedi. Anne Güran'ın amca Salim Güran'ın 3 kez aradığı ortaya çıktı.

Anne Güran diğer 2 aramayı açıklayamadı.

ARALARI ÇOK İYİYDİ

Narin kaybolduktan sonra amca Salim Güran'ı 3 kez neden aradığı sorulan anne Yüksel Güran'ın "Bir kez yanlışlıkla aradım, başka da aramadım." şeklinde yanıt verdiğini, diğer 2 arama içinse açıklama yapamadığını söyleyen Altıntaş, anneye Salim Güran ile itirafçı Nevzat Bahtiyar arasındaki ilişkinin de sorulduğunu bildirdi.

Anne Yüksel Güran, Salim Güran ile itirafçı Nevzat Bahtiyar'ın arasının çok iyi olduğunu belirtti.

KUZENİN İFADESİ SORUŞTURMANIN SEYRİNİ DEĞİŞTİRECEK

İfadesi alınan şüphelilerden kuzen Birsen Güran ise soruşturma seyrini değiştirecek bir ifade verdi.

Savcılık tutanağında, Narin'in kuzeni Birsen Güran "Salim Güran, Narin'i 17.40'ta gördüğümüzü söylememizi istedi" dedi.

İşte Birsen Güran'ın ifadesi:

"Narin GÜRAN benim amcamın torunudur. 21/08/2024 günü ikametimizde oturduğum sırada saat 14:00 sıralarında Narin GÜRAN'ın kapı zilini çalması üzerine kapıyı açmam üzerine bana kardeşlerim Hatice ve Fatma'nın evde olup olmadığını sordu. Bende Narin GÜRAN'a kardeşlerimin anneannem olan Zeynep KAYA'nın evine gittiklerini, oradan Kuran Kursuna gideceklerini söyledim.

Narin GÜRAN bizim eve geldiğinde evde öz annem olan Maşallah GORAN, ben ve kardeşim Melike GÜRAN vardı. Daha sonra tamam abla diyerek gitti. Narin bizim kapımızı çaldığında annem Maşallah GÜRAN o sıralarda telefon ile halam olan Hatice Mehmetoğlu ile görüşme yapıyordu.

Ben her ne kadar Narin'in geldiği saati 17:40 olarak söylemişsem de daha sonradan düşününce aslında Narin'in saat 14:00 sıralarında geldiğini anladım. Narin olay günü sadece bir kere ikametimize geldi. Ben ve annem olayları birbirimize yanlış aktardık dolayısıyla iletişim kopukluğu olmuştur.

"BİZE 17.40 DEMEMİZİ SÖYLEDİ"

Asında Narin olay günü iki kere değil sadece bir kere ikametimize geldi. su hususu da belirtmek isterim ki gününü tam hatırlayamamakla birlikte Narin'in kaybolduğu gün veya ertesi gün ben ve kardeşim Melike aramızda bu konuyu konuşurken Salim GÜRAN'ın bu olaya şahit olması üzerine bize saat 17:40 sıralarında Narin'i gördüğümüzü söylememiz gerektiğini bize söyledi."

BARO BAŞKANI EREN'DEN AÇIKLAMA

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, Narin Güran cinayetine ilişkin Diyarbakır Adliyesi önünde açıklamada bulundu.

Narin’in cansız bedeni üzerinde yapılan incelemede, 19 gün su altında kaldığı için 3’üncü bir kişiye ait DNA örneğinin olmadığının rapor haline getirildiğini belirten Eren, “Bu bir ön rapor değil, Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’nun Narin’in bedeni ve Narin’in içinde bulunduğu torbada aldığı 3’üncü şahıslara ait DNA örneğinin çıkabilme olasılığına ilişkin numunelerden, herhangi bir DNA örneğinin çıkmadığına dair rapor. Yanlış bir tanımlama var. Adeta Narin’i ölümüne ilişkin sebebe veya sebebin tespiti konusunda bir rapormuş gibi bir algı var ancak bu rapor sadece Narin’in üzerinde 3’üncü bir kişiye ait DNA örneğinin çıkıp çıkmamasına dair bir rapor. Maalesef söyledik, en büyük kaygımız da oydu. 19 gün gibi uzun bir süre içerisinde su altında kalmış olması nedeniyle, bu yönlü bir tespitin yapılmasına ilişkin koşulları ortadan kaldırıyor. Daha doğrusu olası bir numune varsa 3’üncü şahsa ilişkin de maalesef bu süre zarfı içerisinde tespiti konusunda süreci zorlaştırıyor. Gelen rapor da bunu doğrulamış oldu. 19 günlük bir süre zarfı içerisinde Narin’in üzerinde herhangi bir 3’üncü şahsa ilişkin bu sebepten dolayı bir DNA örneğinin çıkmadığını söyleyebiliriz” diye konuştu.

"BAŞKA DNA OLUP OLMADIĞINA DAİR RAPOR"

Raporun ön rapor olarak karıştırıldığını ifade eden Eren, “Bir insan üzerinden DNA örneği yani tensel temas etmiş kişileri tespit edebilmeniz için, 3’üncü kişilere ait olası kıl, saç, et parçası olabilir, bir belirleme yapacak koşul yok. Alınan numunelerin hiçbiri bu konuda bir veri sağlayamamış. Bu sadece DNA örneğine ilişkin Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’nun raporu. Henüz ölüm sebebine ilişkin de birçok verinin gönderildiği, İstanbul’dan gelecek rapor halen gelmedi. Bunu da düzeltmemiz gerekir. Çünkü bazı sosyal medya hesaplarında adeta ‘Ölüm sebebine ilişkin bir tespit yapılamadı’ yönünde bilgiler var. Bunu düzeltmiş olalım” dedi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin