Son Dakika... Narin Güran cinayetinde 2 gözaltı daha: O evde şahit olduklarını anlatırsa gerçekler ortaya çıkar

Narin Güran soruşturmasında 2 gözaltı daha yapıldı. Gözaltına alınan İsa Kaya ve Şeyma Kaya'nın jandarmadaki ifade işlemleri sürüyor. Ferit Demir, "Hediye Güran o evde şahit olduklarını anlatırsa bütün gerçekler gün yüzüne çıkar." değerlendirmesinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Narin Güran cinayetinde 2 gözaltı daha: O evde şahit olduklarını anlatırsa gerçekler ortaya çıkar

Narin Güran soruşturmasında 2 gözaltı daha yapıldı. Gözaltına alınan İsa Kaya ve Şeyma Kaya'nın jandarmadaki ifade işlemleri sürüyor. Gözaltı kararını Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının verdiği öğrenildi.

Gözaltına şüphelilere "Sizi kim yönlendirdi?" sorusunun sorulacağı belirtildi.

Gözaltına alınan kişi sayısı 3'e yükselmiş oldu. Amca Fuat Güran'ın eşi Hediye Güran'ın gözaltı süresi uzatılmıştı.

Narin’in yengesi Hediye Güran, soruşturma kapsamında 13 Eylül’de gözaltına alınmıştı. Hediye Güran’ın Narin’in eve gittiği 15.15’ten dakikalar sonra kısa aralıklarla eve gidip geldiği tespit edilmişti.

Soruşturma aile üyeleri üzerine yoğunlaşırken, Hediye Güran’ın 21 Ağustos’ta Tavşantepe’ye traktörle gelen ve WhatsApp kayıtlarını sildiği anlaşılmasıyla “suç delillerini yok etmek” gerekçesiyle tutuklanan 41 yaşındaki amca Fuat Güran’ın eşi olduğu biliniyordu.

HTS KAYITLARINDA ORTAYA ÇIKTI

HTS kayıtlarına bakıldığında, Hediye Güran'ın, cinayetin işlendiği düşünülen dakikalarda Narin Güran'ın yaşadığı eve iki kez gidip geldiği ortaya çıkmıştı.

Gazeteci Ferit Demir X hesabından şu paylaşımı yaptı:

Narin soruşturmasında dün gözaltına alınan amca Salim Güran'ın tutuklu kardeşi Fuat Güran'ın eşi Hediye Güran'ın gözaltı süresi uzatıldı. Hediye Güran, Narin saat 15.15'te eve gittikten dakikalar sonra onların evine kısa aralıklarla 2 kez gidip geldiği tespit edilmiş. Hediye Güran o evde şahit olduklarını anlatırsa bütün gerçekler gün yüzüne çıkar.

AĞABEYDEKİ ISIRIK İZİYLE KARŞILAŞTIRILACAK

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve arama çalışmalarının 19'uncu gününde cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayetine ilişkin soruşturma sürüyor. Narin'in cansız bedeninin bulunduğu 8 Eylül'de gözaltına alınan 22 şüpheliden tutuklanan annesi Yüksel Güran, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'ne getirildi. Güran'ın ağız ve diş modeli alındı. Anne yüksel Güran'dan alınan ve daha önce de Narin'den alınan ağız ve diş modelleri, İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilerek, soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Narin'in ağabeyi Enes Güran'ın kolundaki ısırık iziyle karşılaştırılacak.

Arama çalışmalarının sürdüğü sırada gözaltına alınan ağabeyi Enes Güran'ın İstanbul Adli Tıp Kurumundaki daha önceki incelemelerinde, 30 Ağustos'ta ısırık izlerinin Narin'e ait olup olmadığı tespit edilememişti.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin