Son Dakika... MSB: Irak ve Suriye'de PKK'ya hava harekatı düzenlendi, 32 hedef imha edildi

Milli Savunma Bakanlığı, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde terörist unsurlara yönelik bir hava harekatı gerçekleştirildiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... MSB: Irak ve Suriye'de PKK'ya hava harekatı düzenlendi, 32 hedef imha edildi

Ankara'daki TUSAŞ saldırısı sonrası Türkiye harekete geçti. 

 Milli Savunma Bakanlığı‘ndan yapılan yazılı açıklamada, "PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde bulunan terörist hedeflerine 23 Ekim 2024’de hava harekatı icra edildi. Teröristlere ait toplam 32 hedef başarılı şekilde imha edildi. Hava harekatlarımız kararlı şekilde devam etmektedir. İcra edilen harekatlarda azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir" denildi.

Açıklamada, "Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye tek bir terörist kalmayıncaya kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir. Bu harekatlar sırasında; masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır" ifadeleri kullanıldı. 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin