Son Dakika... Mezardaki kemikler Cem Garipoğlu'na mı ait? Adli Tıp raporu açıklandı. 10 yıllık sır perdesi aralandı

Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun açılan mezarından alınan kemik örnekleri üzerindeki Adli Tıp incelemesi tamamlandı. Cem Garipoğlu ile ilgili 10 yıllık sır perdesi aralandı.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Mezardaki kemikler Cem Garipoğlu'na mı ait? Adli Tıp raporu açıklandı. 10 yıllık sır perdesi aralandı

İstanbul'da öldürüldükten sonra cansız bedeni Etiler'de bir çöp konteynerine atılan 17 yaşındaki Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun cezaevinde intihar etmesiyle ortaya çıkan tartışmalar Garipğlu'nun ailesi mezar açılması ve incelemesi için başvuruda bulunmuştu. 

Fethi kabir işlemi için görevlendirilen Cumhuriyet Savcısı, olay yeri inceleme ekipleri ve mezarı kazmak için görevlendirilen kişilerin mezarlığa gelmesinin ardından Garipoğlu'nun mezarı kazıldı ve mezardan alınan örnekle adli tıbba gönderilmişti.

Mezarlıkta açıklama yapan Karabulut ailesinin avukatı Avukat Rezan Epözdemir “Yaklaşık 2 yıldır bununla ilgili hukuk mücadelesi yürütüyorduk. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı bu talebimizi kabul etti. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na talimat yazdı. Bu feth-i kabir klasik bir feth-i kabir olmayacak. Burada nasıl bir feth-i kabir işlemi yapılacak? Mezarlık açılacak, mezarlıktan cesedin tamamı alınacak. Bir araçla birlikte Adli Tıp Kurumu’na götürülecek. Adli Tıp Kurumu cesedin üzerinde biyolojik ve kimyasal incelemeler yapacak. Özellikle dişler, kaldıysa saçlar ve sırt kemiği gibi uzun kemikler üzerinden DNA parçaları alınmak suretiyle biyolojik ve kimyasal inceleme yapılacak. Sonra tekrar buraya getirilip defnedilecek, mezar kapatılacak” bilgisini aktarmıştı.

Epözdemir, "Cem Garipoğlu'nun cenazesi yerine başka bir cenaze çıkması durumunda ne olur" sorusuna "Türk hukuk tarihinin en büyük skandalı olur" yanıtını vermişti.

 

ADLİ TIP İNCELEMESİ TAMAMLANDI

Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun açılan mezarından alınan kemik örnekleri üzerindeki Adli Tıp incelemesi tamamlandı.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, mezardaki kemiklerden alınan DNA'nın Garipoğlu'nun anne ve babasıyla doğrudan uyumlu olduğunu açıkladı.

"CEM GARİPOĞLU'NA AİT"

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada "Cezaevinde intihar ettiği tespit edilerek defnedilen Cem Garipoğlu'nun, ölmediği ve defnedilen kişinin farklı biri olduğuna yönelik iddialar üzerine Karabulut ailesinin talebi ve Silivri Cumhuriyet Başsavcılığının kararıyla 3 Ekim 2024 tarihinde feth-i kabir işlemi yapılmıştır. İstanbul Adli Tip Kurumu uzmanları tarafından yapılan inceleme sonrasında Biyoloji İhtisas Dairesi’nde kemik, diş ve diğer tüm örnekler üzerinde DNA incelemeleri büyük bir titizlikle gerçekleştirilmiştir.

Yapılan işlemlerin sonucunda mezardan çıkarılan örneklerin, Baba Mehmet Nida ve Anne Tülay Makbule'nin müşterek çocuğu Cem Garipoğlu'na ait olup yine bu kişinin 2014 yılında otopsi işlemi yapılarak intihar ettiği belirlenen şahısla birebir aynı DNA profiline sahip olduğu tespit edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadeleri yer aldı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin