Son Dakika... Hacı Yakışıklı erken seçim için tarih verdi

Erken seçim tartışmaları alevlendi. tv100'ün gündem belirleyen programlarından Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık'ta tv100.com yazarı Hacı Yakışıklı erken seçim için tarih verdi. Yakışıklı nedenlerini sıraladı. Yakışıklı, "Ekonomi düzelmezse erken seçim talepleri başlayacaktır." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Hacı Yakışıklı erken seçim için tarih verdi

tv100'ün ilgiyle takip edilen programlarından Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık'ta Prof. Dr. Ersan Şen, CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Gezici Araştırma Başkanı Murat Gezici, tv100.com yazarı Hacı Yakışıklı ve 24. Dönem Milletvekili Ali Turan alevlenen erken seçim tartışmalarını masaya yatırdı.

Turan, "Erken seçim olur. 2028'in Nisan ayında." dedi.

Yakışıklı, "Kısa vadede erken seçim olmayacak ama seçim erken olacak." ifadelerini kullandı. Adıgüzel, 2025'in Kasım ayında erken seçim beklediğini dile getirdi. Gezici de seçimlerde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin rolüne değindi, "Seçim tarihlerini o belirler" dedi. Erken seçim için Gezici 2027'nin sonbahar aylarını işaret etti.

Erken seçim için 2027'yi işaret eden Yakışıklı şunları söyledi:

Vatandaş şu an erken seçim istemiyor. Vatandaş beklemede. Vatandaş, "Artık ekonomi odaklı bir yönetim istiyoruz. 2024, 2025 yıllarında ekonomide neler oluyor biz bunları görmek istiyoruz." diyor.

Sokaktan bir erken seçim talebi olmadığı için siyasette de şu anda hiç kimse erken seçim demiyor. Ama ekonomi 2025 Ocak ayında yapılacak zamlar, sondan bir önceki zamlar, 2026 Ocak ayında vatandaşlar neticeyi görmek isteyecek. Köprüden önceki son çıkış diyebiliriz seçimler için.

Ekonomi düzelmezse erken seçim talepleri başlayacaktır.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin