Son Dakika... Erzincan İliç'te 3 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı!

Erzincan'ın İliç ilçesindeki madende 13 Şubat'ta meydana gelen toprak kaymasında toprak altında kalan 9 işçiden 3'ünün daha cansız bedenine ulaşıldı. Böylece liç yığını altında kalan 9 işçiden 8'inin cansız bedenine ulaşılmış oldu. İşçilerin kimliğinin DNA testi sonucunda belirleneceği öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Erzincan İliç'te 3 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı!

Erzincan’ın İliç ilçesinde 13 Şubat’ta Anagold Madencilik tarafından işletilen Çöpler Altın Madeni’nde liç yığının kayması sonucu 9 işçi toprak altında kalmıştı.

Liç kaymasından 114 gün sonra bugün 3 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Böylece liç yığını altında kalan 9 işçiden 8'inin cansız bedenine ulaşılmış oldu. İşçilerin kimliğinin DNA testi sonucunda belirleneceği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında 13 Şubat'ta meydana gelen toprak kaymasında 9 kişi kaybolmuş, İşçilerden Uğur Yıldız ve Adnan Keklik'in cenazesine 5 Nisan ve 19 Nisan'da; Ramazan Çimen ve Kenan Öz'e ait cenazelere ise 4 Mayıs'ta ulaşılmıştı. En son 4 Haziran'da bir işçinin daha cesedine ulaşılmıştı. Cenaze sayısı 5'e yükselirken bugün yapılan açıklamada (6 Haziran) 3 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Böylece liç yığını altında kalan 9 işçiden 8'inin cansız bedenine ulaşılmış oldu. Cesedine ulaşılan işçilerin kimliğinin DNA testi sonucunda belirleneceği öğrenildi.

Kaynak: ANKA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin