Son Dakika... Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Narin Güran soruşturması kararı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Tavşantepe köyünde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni dün dere kenarında bulunmuştu. Daha önce Narin Güran soruşturmasında yayın yasağı kararı alınmıştı. Bu konuda yeni bir gelişme yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Narin Güran soruşturması kararı

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 gün sonra derede cansız bedeni bulunan Narin Güran’ın (8) ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 24 şüpheliden Nevzat B.’nin ifadesi ortaya çıktı.

Nevzat B., muhtarın cesedi saklaması için kendisine 200 bin lira teklif ettiğini iddia etti. Kendisinin de cesedi dereye sakladığını söyledi.

Nevzat B., olay yerine götürüldü. Keşif yaptırılıyor. Soruşturma ile ilgili yayın yasağı kaldırıldı.

Şu açıklama yapıldı:

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, öldürülen Narin GÜRAN ile ilgili yürütülen soruşturma dosyası hakkında 29/08/2024 tarih ve 2024/6024 D.İş sayılı kararı ile verilen yayın yasağının kaldırılması talebi üzerine yapılan inceleme neticesinde “Hakimliğimizin 29/08/2024 tarih ve 2024/6024 D.İş sayılı kararıyla soruşturma işlemleri tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası hakkında tüm yazılı, görsel ve sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren medyada her türlü yayınların yapılmasının yasaklanmasına ilişkin verilen kararın KALDIRILMASINA” karar verilmiştir.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin X hesabından şu paylaşımı yaptı:

KAMUOYUNUN VE YAYINCILARIMIZIN BİLGİSİNE!

Narin Güran cinayeti soruşturmasıyla ilgili Diyarbakır 5. Sulh Ceza Hâkimliği’nin verdiği yayın yasağının kaldırılması kararı resmî internet sitemizde yayımlanmıştır.

Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum.

Sorumlu medyamıza teşekkür ederken, yayıncı dostlarımızın bundan sonraki haber süreçlerinde Narin yavrumuzun maneviyatını ve mahremiyetini göz önünde bulundurarak hassas davranmalarını önemle rica ediyorum.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin