Son Dakika deprem! Adana'da peş peşe korkutan depremler... Merkez üssünü AFAD açıkladı, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya flaş açıklama yaptı

AFAD tarafından yapılan bilgilendirmeye göre Adana'da sabaha karşı peş peşe depremler meydana geldi. Vatandaşta büyük korku ve paniğe neden olan depremlerin en büyüğü 4.6 olarak kaydedildi. Depremler çevre illerde de büyük panik yarattı.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika deprem! Adana'da peş peşe korkutan depremler... Merkez üssünü AFAD açıkladı, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya flaş açıklama yaptı

 AFAD tarafından yapılan bilgilendirmeye göre Adana'da sabaha karşı peş peşe depremler meydana geldi. Vatandaşta büyük korku ve paniğe neden olan depremlerin en büyüğü 4.6 olarak kaydedildi.

AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre sabah 05.32 sıralarında merkez üssü Kozan olan bir deprem meydana geldi. Yerin 7.06 kilometre altında meydana gelen sarsıntının büyüklüğü ise 4.6 olarak kaydedildi.

Bu depremden sadece 1 dakika sonra saat 05.33 sıralarında ikinci bir deprem gerçekleşti. Yine Kozan merkezli depremin derinliği 7 kilometre olarak belirlenirken, büyüklüğü ise 4.5 olarak kaydedildi. İki deprem de Adana'yı uykusundan uyandırdı.

İKİ DEPREM DAHA OLDU

Şiddetli hissedilen depremlerden sonra saat 05.34 sıralarında 4.0 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. AFAD bu depremin derinliğini 7 kilometre olarak ölçerken merkez üssünü de yine Kozan olarak belirledi.

Deprem fırtınası dinmedi. Sabah 05.58 sıralarında yine Kozan merkezli 4. bir deprem daha gerçekleşti. Bu depremin de büyüklüğü 3.7 olarak ölçüldü.

BAKAN YERLİKAYA'DAN BİLGİLENDİRME

İçişleri Bakanı Ali yerlikaya, peş peşe gerçekleşen depremlerin ardından sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Depremlerde olumsuz bir durum yaşanmadığını belirten Yerlikaya şunları söyledi: 

"Adana Kozan merkezli 4.6 (saat: 05.32) 4.5 (saat:05.33) ve 4.0 (saat: 05.34) büyüklüğünde arka arkaya 3 deprem meydana gelmiştir. Civar illerden de hissedillen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."

KAYMAKAM ARSLANKÖYLÜ: OLUMSUZLUK YOK

Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu. Arslanköylü, "Bize ulaşan bir olumsuzluk yok. Apartmanda yaşayan vatandaşlarımız tedbir amaçlı evlerinden çıkmışlar. Hepimize geçmiş olsun." dedi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin