DEM Parti'nin siyasi temasları devam ediyor. Bugün AK Parti ve MHP ile Meclis’te görüşmeler gerçekleştirecek olan DEM Parti heyetinin, saat 11.00 itibarıyla MHP ziyareti başladı.
DEM Parti heyetinde Eş Genel Başkanlar Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder ile Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit yer aldı.
MHP-DEM Parti görüşmesi saat 12:00 sıralarında sona erdi. MHP'li Yalçın Semih Yalçın görüşmenin ardından "Faydalı bir görüşme yaptık. Açıklama yapmayacağız" dedi.
Hatimoğulları ise daha sonra açıklama yapacaklarını söyledi.
DEM Parti heyetini, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız ve Genel Başkan Yardımcısı İsmail Faruk Aksu karşıladı.
MHP ile yapılan görüşmenin ardından DEM Parti AK Parti'yi ziyarete edecek.
BAHÇELİ: DEM'İN DESTEKLERİ TAKDİRE ŞAYAN
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DEM Parti ile MHP'nin ikinci görüşmesi öncesi yazılı bir açıklama yaptı.
Sürece dair önemli mesajlar veren Bahçeli "Terörle varılacak hiçbir yer, erişilecek hiçbir menzil yoktur." dedi.
Bahçeli, "DEM Parti heyetinin siyasi partilerle bir program çerçevesinde görüşmesi, terörsüz Türkiye mücadelesine destekleri takdire şayandır. Hiç kuşkusuz DEM Parti heyetinin Milliyetçi Hareket Partisi’ne gerçekleştireceği ikinci ziyaretinde de olmayı ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunmayı arzu ederdim. Fakat partimizi temsilen görevlendirilen arkadaşlarım inanıyorum ki şahsımı aratmayacaklar, düşüncelerimizi berrak ve temiz bir mizaçla muhataplarına anlatacaklardır. Artık terörü kalıcı olarak hayatımızdan çıkarmanın zamanı gelip çatmıştır." ifadelerini kullandı.
Bahçeli, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan için kullandığı "kurucu önder" ifadesine yöneltilen eleştirilere, "MHP'ye haksız ve hayasız şekilde saldırıya geçenler evvelemirde bu sıfatın bize ait olmadığını, örgütsel ve ideolojik bir adlandırmadan başka da bir manaya gelmediğini biliyor olsalar bile bilmezliğe yatan ucuzlaşmış ve koflaşmış şarlatan tiplerdir. Nitekim PKK’yı kuran ve kumanda eden teröristbaşı Abdullah Öcalan, aynı zamanda örgütün kurucu önderidir. Kim ne derse desin aleni ve aşikar gerçek budur." yanıtını verdi.
AK PARTİ VE DEM'DEN AÇIKLAMA
Kanal 7 yayınına katılan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ile,
TV 100 yayınına katılan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, görüşme öncesi önemli mesajlar verdi.
Her iki isim de hükümetin Terörsüz Türkiye olarak tanımladığı sürecin ön şartsız olarak ilerlediğini söyledi.
Abdullah Güler, "Bizim tek gündem maddemiz silahlara veda edilmesi, PKK'nın kendisine bağlı tüm gruplarla birlikte kendisini feshetmesi, bulundukları topluluk içinde, demokratik siyasete katılması. Çağrı bu." diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve DEM heyetinin görüşmesi ile ilgili konuşan Bakırhan, "Bu tür süreçlerde karşılıklı diyalog çok önemlidir. Yürütmenin başıdır. Tabiki görüşülecek. Görüşülmesi gerekiyor. Bugüne kadar görüşülmemesi, büyük eksikliktir. Bu süreci karşılıklı konuşmak gerekiyor. Bu sürecin bazı gerekleri var." ifadelerini kullandı.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DEM HEYETİYLE GÖRÜŞECEK
Gözler ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın DEM heyeti ile yapacağı görüşmeye çevrilmiş durumda.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "görüşürüm" mesajının ardından DEM Parti randevu talep etmişti.
Heyette yeralan isimlerden Pervin Buldan, Cumhurbaşkanı'nın Meclis'te yaptıkları sohbette Sırrı Süreyya Önder'e, "Bu görüşmeyi bayramdan sonra yaparsak daha iyi olur, çünkü bazı hazırlıklarımız var." dediğini aktardı.