Son Dakika... Amca Salim Güran'ın telefonundan sildiği kayıtlar geri getirildi: Daha ölmemiş

Narin'in amcası Salim Güran'ın 15 yaşındaki işçisi R.A ile yazışmaları dosyaya girdi. Buna göre R.A'nın amca Güran'a "Tamam henüz bende değil, daha ölmemiş" diye mesaj attığı ortaya çıktı. İşte o kayıtlar...

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Amca Salim Güran'ın telefonundan sildiği kayıtlar geri getirildi: Daha ölmemiş

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe mahallesinde kaybolduktan 19 gün sonra ölü bulunan 8 yaşındaki Narin Güran ile ilgili soruşturma sürerken, yeni gözaltı kararları verildi.

Soruşturmada anne Yüksel Güran'ın alınan ifadelerde adı geçen Narin Güran'ın tutuklanan amcası Fuat Güran'ın eşi Hediye Güran Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından gözaltına alındı. Anne Yüksel Güran sorgusunda 'biz Hediye ile birlikte evde yatıyorduk' ifadelerini kullanmıştı.

Serbest bırakılan Salim Güran'ın işçisi Ramazan Atasoy yeniden gözaltına alındı.

Gözaltına alınan kişilerin sorgulanmaları sürerken, yetkililerden konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Amca Salim Güran yeniden ifadesi için adliyeye getirildi. Soruşturmayı yürüten savcı ifadesini alıyor.

Amca Salim Güran'ın telefonundan sildiği kayıtlar da geri getirildi.

Sabah Gazetesi Ankara İstihbarat Şefi Halit Turan A Haber'de şunları söyledi:

"Katil zanlısı olarak tutuklanan amca Salim Güran'ın cep telefonuna el konulmuştu. Salim Güran'ın arama kayıtlarını ve WhatsApp mesajlarını silmişti. Amca Salim Güran'ın cep telefonu üzerinde çalışma yapan Siber ekipler tüm mesajları ve verileri geri getirdi. Bunlar savcılığa verildi."

"TÜM VERİLER GERİ GELDİ"

"Salim Güran mesajları silme nedeni, "Kardeşim Arif Güran'ın ahırın 380 adet mermi çıkmıştı. Bunlarla ilgili konuşmalar vardı onun için sildim" diye açıklama yapmıştı. Salim Güran kendi telefonuna bir program indirmiş ve tüm konuşmalarını ve verilerini kendi kaydetmiş. İşte bilişim ve veri inceleme uzmanları el konulan telefonda yaptıkları çalışmalar neticesinde Salim Güran'ın sildiği tüm verileri geri getirdiler."

"Bu kayıtlar Narin'in neden öldürüldüğünü ve nasıl ortadan kaldırıldığını ortaya koyacaktır."

Narin cinayetinin aydınlanmasına çok yaklaşıldı.

"TAMAM, DAHA ÖLMEMİŞ"

Telefonda yapılan imaj çalışmasında Salim Güran ile R.A. arasında yapılan görüşme, uzman ekip tarafından çözümlendi. İfadesinde Salim Güran ile 21 Ağustos’ta 08.33, 15.52, 18.37, 18.51, 18.52 ve 18.54’te yapmış olduğu görüşmelerin içeriğini sorulan R.A., hiçbir konuşmayı hatırlamadığını söyledi. 

"Cep telefonlarında yapılan imaj çalışmalarında, aralarında yapılan görüşmede Salim'in 'O sondaki köşede bir şeyin düşmüş ha, sana ait bir şey, sondaki yamaçta. Yamacın köşesi taş' şeklinde konuşmaya karşılık, 'eeee' şeklinde cevap verdiğiniz, Salim Güran’ın da 'Biri yerde' şeklinde cevap verdiği, buna karşılık 'Tamam henüz bende değil, tamam daha ölmemiş' diye cevap verdiğiniz konuşmaya ilişkin diyecekleriniz nelerdir?" sorusu üzerine R.A., "Valla ben böyle bir şey hatırlamıyorum" cevabını verdi.

"PAMUK KURTLANMASI OLAYI, OLAY GÜNÜ GERÇEKLEŞMEMİŞTİ"

R.A. ayrıca kendisine sorulan "Salim'in yanınızdan hiç ayrılmadığını beyan etmenize rağmen Salim’in alınan ifadesinde Mehmet Şerif Güran’ın tarlasına gittiğini ve pamuk tarlasındaki kurtlanmasına ilişkin Mehmet Şerif Güran ile görüştüğünü beyan ettiğini, bu hususun beyanınızla çeliştiği, bu çelişki hakkında diyecekleriniz nelerdir?" sorusu üzerine "Hatırladığım pamuk kurtlanması olayı, olay günü gerçekleşmemişti" dedi.

R.A., diğer tutuklu sanık Nevzat Bahtiyar’ı tanıyıp tanımadığı sorusuna ise "O köyde sadece muhtarı tanırım. Başka hiç kimseyi tanımam" cevabını verdi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin