Son Dakika... AK Parti'nin 'Türkiye Buluşmaları' istişare toplantıları bu ay başlıyor. Ekim ayına kadar sürecek toplantılar sonrası kongre süreci başlayacak

AK Parti'de takvim belli oldu. "Türkiye Buluşmaları" istişare toplantıları Haziran-Ekim ayları arasında gerçekleştirilecek. Bu toplantıların ardından AK Parti olağan kongre süreci başlatılacak.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... AK Parti'nin 'Türkiye Buluşmaları' istişare toplantıları bu ay başlıyor. Ekim ayına kadar sürecek toplantılar sonrası kongre süreci başlayacak

AK Parti'de 31’inci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı devam ediyor.

Şu ana kadar iki oturum düzenlenirken Genel Merkez Çalışmaları oturumuna Genel Başkanvekili Efkan Ala'nın moderatörlüğünde Yusuf Ziya Yılmaz, Ali İhsan Yavuz ve Erkan Kandemir katıldı. Toplantılarda milletvekilleri parti yönetimine sorular iletti.

NTV'den Ahmet Örsoğlu'nun haberine göre oturumlarda yerel seçim sonuçları değerlendirilirken milletvekilleri bazı eleştirileri dile getirdi. Milletvekillerinin eleştirilerinin ise aday tespitine yönelik olduğu belirtildi.

İŞTE KONGRE TAKVİMİ

AK Parti'nin kongre takvimi de oluşturulmaya çalışılıyor.

Normalde AK Parti'nin olağan kongresinin bu yıl içinde yapması planlanıyordu ancak 2025 yılının sonbahar döneminde yapılabileceği ifade ediliyor.

Kongre süreci öncesinde Türkiye buluşmaları etkinliği gerçekleştirilecek. Bu buluşmaların farklı illerde yapılması bekleniyor. Bu buluşmalar, il ve ilçe kongrelerine hazırlık toplantısı olarak değerlendirilirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu etkinliklere katılması bekleniyor.

Eylül ve ekim aylarından sonra il ve ilçe teşkilatlarının kongreleri başlayacak. 2025 yılının sonbahar dönemine doğru ise AK Parti'nin olağan kongresini yapması bekleniyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler ak parti kongre
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin