Son Dakika... AK Parti'nin Can Atalay kararı belli oldu. Efkan Ala canlı yayında açıkladı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 16 Ağustos Cuma günü Meclis'i Can Atalay gündemiyle olağanüstü toplantıya çağırdı. AK Parti'nin kararı merakla bekleniyordu. Efkan Ala tv100 canlı yayınında AK Parti'nin kararını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... AK Parti'nin Can Atalay kararı belli oldu. Efkan Ala canlı yayında açıkladı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, muhalefetin olağanüstü toplantı çağrısı üzerine, TBMM Genel Kurulu'nu 16 Ağustos Cuma günü toplantıya çağırdı. Toplantı saati 14:00 olarak duyuruldu.

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, partisinin 23. kuruluş yıldönümü nedeniyle gerçekleşen program öncesinde tv100 canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

Ala, tutuklu bulunan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın durumunun görüşüleceği TBMM'deki toplantı hakkında AK Parti'nin ne yapacağını açıkladı.

Ala şunları söyledi:

Geçenlerde bir Anayasa Mahkemesi tespiti oldu. AYM yeniden bir karar vermemize gerek yok. Kararlar daha önce verildi diye...

Meclis de, Yargıtay da, AYM de daha önce bir karar verdi. Pozisyonlar belli. Hukuken yapılacak bir şey. Siyaseten muhalefet bir çağrı yaptı.

TBMM iç tüzüğüne göre o yeterli sayı bulunduğu zaman Meclis Başkanı toplantıya çağırır diyor. Yeterli sayıyı da muhalefet buldu.

İmza verdiler ama hepsi gelip toplantı yeter sayısını bulacak mı? Meclisin açılabileceği kadar milletvekili sayısı gelirse, muhtemelen o sayıyı bulacaklardır. O sayı bulunur Meclis açılırsa o zaman biz gireceğiz. Açmazlarsa girmeyeceğiz. Yeterli sayıyı bulamamış olacaklar. Biz dolayısıyla o toplantıya katılmıyoruz.

Meclis açılırsa o zaman biz de içerip girip bizim tezlerimizi, yapılacak bir şey olmadığını ortaya koyacağız.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin