Son Dakika... Adalet Bakanı Tunç'tan 8 yaşındaki Narin'e ilişkin açıklama: 1 kişi gözaltına alındı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran için sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 1 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Adalet Bakanı Tunç'tan 8 yaşındaki Narin'e ilişkin açıklama: 1 kişi gözaltına alındı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları 8'inci günde sürüyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 1 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Bakan Tunç'un sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde:

"Diyarbakır’ın merkeze bağlı Tavşantepe mahallesinde 8 yaşındaki Narin Güran evladımızın kaybolmasıyla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma çok yönlü şekilde sürdürülmektedir.

Soruşturma kapsamında şu anda 1 kişi gözaltındadır.

Olayın açıklığa kavuşturulması için her ayrıntı dikkatle incelenmekte olup, titizlikle sürdürülen soruşturmada ifade alma işlemleri de devam etmektedir.

Temennimiz Narin evladımızın bir an önce sağ salim şekilde bulunmasıdır."

Gözaltına alınan şüphelinin ağabeyi E.G. (18) olduğu öğrenildi.

Kollarında ısırık izleri olduğu belirlenen E.G.'nin İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk edildiği, yapılacak incelemeden sonra ise tekrar Diyarbakır'a getirileceği öğrenildi.

Öte yandan 8 yaşındaki Narin'in arama çalışmalarında şüpheli bulunan ve sorgulanan 8 kişiden 1'i gözaltına alınmıştı.

İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen çalışmalarda gözaltına alınan şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı.

NELER OLDU?

Kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta 15.00 sıralarında Narin Güran'dan haber alamayan ailesinin yetkililere bildirmesi üzerine bölgede 112 Acil Sağlık, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD ve Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma (DÜAK) ekiplerince başlatılan arama çalışması sürüyor.

BOŞ EVLER VE SAMANLIKLARDA ARAMA YAPILDI

Narin'i bulmak için AFAD bünyesindeki dalgıçlar sulama kanalında çalışma yürüttü.

Jandarma ve AFAD'a bağlı arama kurtarma ve diğer ekipler, mahallenin çevresi, kayalıklar, dere ve sazlık, tarlalar ile mahallenin içindeki atıl alanlar, boş evler, ahırlar, samanlıklar ve evlerin bahçesinde arama gerçekleştirdi.

Jandarma ekipleri, mahalleye giren ve bölgeden ayrılan araçları kontrol etti.

Jandarma Sualtı Arama Kurtarma dalgıç ekipleri, mahalledeki su kuyularında arama yaptı, bu noktaları sprey boya ile işaretledi.

Ekiplerce, şu ana kadar mahallenin etrafındaki 16 kilometrelik alanda arama çalışması yürütüldü.

ÇALIŞMALAR YOĞUNLAŞTI

Bir ihbarı değerlendiren ekipler, mahalleye yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi'nde arama çalışması başlattı.

İş makinesiyle deredeki birikintileri kaldıran ve dere alanını genişleten ekipler, suyun yüksekliğini kısmen düşürerek deredeki suyun daha rahat akmasını sağladı, jandarma ve AFAD ekipleri dere kenarında arama yaptı.

SON GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan, Narin Güran'ın son görüntüleri ortaya çıktı. Narin Güran'ın güvenlik kameralarına yansıyan son görüntülerinde, arkadaşlarından ayrıldıktan sonra yöneldiği patika yol takip edilince, tepede bulunan iki patika yoldan birinden gittiği değerlendiriliyor. Birinci yol evlerinin de olduğu ve ilerisinde araçların da geçtiği yol, ikinci patika yol ise Kur'an kursunun olduğu camiye doğru giden yol.

KAN LEKELERİ KUZENİNE AİT ÇIKTI

Ayrıca, evlerine yaklaşık 20 metre mesafede bulunan kayalıklarda yakınları kan lekelerine rastladı. Bölge çember altına alındı. Kan lekeleri ile ilgili valilikten açıklama yapıldı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin