Sivas'ta 10 dakika arayla 2 deprem! AFAD açıkladı! Korkutan depremin İlk görüntüleri geldi

Sivas'ta 10 dakika arayla 2 deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının yaptığı açıklamada ilk depremin büyüklüğü 4.7, ikinci deprem ise 4.1 olarak açıklandı. Deprem birçok ilden hissedildi. Korkutan depreme ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan açıklama geldi. Korkutan depremin ilk görüntüleri geldi.

Google Haberlere Abone ol
Sivas'ta 10 dakika arayla 2 deprem! AFAD açıkladı! Korkutan depremin İlk görüntüleri geldi

Sivas’ın merkeze bağlı Hacıali ve Ağılkaya köylerinde on dakika arayla 4.7 ve 4.1 büyüklüğünde 2 deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Sivas'ta saat 11.29'da 4.7 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Deprem, yerin yaklaşık 10,57 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Sivas'ta 10 dakika arayla 2 deprem! AFAD açıkladı! Korkutan depremin İlk görüntüleri geldi

10 DAKİKA ARAYLA İKİNCİ DEPREM

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan yapılan ikinci açıklamaya göre, Sivas'ta bir deprem daha meydana geldi. Saat 11.39'da meydana gelen ikinci deprem 4.1 büyüklüğünde oldu. Depremin derinliği ise 22 kilometre olarak kaydedildi. 

Sivas'ta 10 dakika arayla 2 deprem! AFAD açıkladı! Korkutan depremin İlk görüntüleri geldi - Resim : 2

DEPREME İLİŞKİN İLK GÖRÜNTÜLER GELDİ

Sivas'ta 10 dakika arayla meydana gelen 4.7 ve 4.1 büyüklüğündeki depreme ilişkin ilk görüntüler geldi. 

KANDİLLİ'DEN AÇIKLAMA 

Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamada da depremin büyüklüğü 4.7 olarak geçildi. Kandilli'den açıklamada depremin derinliği 3.6 kilometre olarak kaydedildi.

Sivas'ta 10 dakika arayla 2 deprem! AFAD açıkladı! Korkutan depremin İlk görüntüleri geldi - Resim : 3

İkinci depremin büyüklüğünü 4.2 olarak açıklana Kandilli Rasathanesi, derinliği ise 3.6 kilometre olarak duyurdu. 

Sivas'ta 10 dakika arayla 2 deprem! AFAD açıkladı! Korkutan depremin İlk görüntüleri geldi - Resim : 4

ALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Depremin ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Yerlikaya açıklamasında, "Sivas’ta 4.7 ve on dakika arayla 4.1 büyüklüğünde meydana gelen depremlerde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına derhal başladı. İlk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." ifadelerini kullandı. 

Sivas'ta 10 dakika arayla 2 deprem! AFAD açıkladı! Korkutan depremin İlk görüntüleri geldi - Resim : 5

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Sivas’ta meydana gelen depremlere ilişkin gerçekleştirdiği açıklamada, olumsuz bir durumun olmadığını ifade ederek "İlimiz merkezli 4,7 ve 4,1 büyüklüğünde meydana gelen depremlerden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum İl genelinde taramalarımız devam etmekte olup ,şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum bildirilmemiştir. Allah ülkemizi her türlü afetten korusun" dedi. 

Sivas Valiliği'nden yapılan açıklamada," Merkeze bağlı Hacıali ve Ağılkaya köylerinde meydana gelen 4.7 ve 4.1 büyüklüğündeki iki depremin ardından 17.10.2024 Perşembe günü il merkezinde eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verilmiş." ifadelerine yer verildi. 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin