Sinan Burhan’dan dikkat çekici İsrail uyarısı! Endülüs Emevi Devleti nerede?

tv100'de ilgiyle izlenen Gürkan Hacır'ın sunduğu Taksim Meydanı programında İsrail'in Gazze ve Lübnan'a yönelik soykırım hareketi masaya yatırıldı. Gazeteci Sinan Burhan, İsrail'in saldırılarıyla ilgili olarak dikkat çeken açıklamalar yaptı ve "İsrail bize bir şey yapamaz diyenler Endülüs Emevi Devleti nerede?" diye sordu.

Google Haberlere Abone ol
Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

tv100'de Taksim Meydanı programına katılan Burhan, İsrail’in uyguladığı soykırım ve katliamları değerlendirdi ve "İsrail devletinin İşgalini 7 Ekim’den başlatırsanız yanılırsınız" dedi.

Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, Amerika’da seçimler tamamlanana kadar bu savaş devam edecek uyarısında bulundu.

İslam dünyasının sessizliği maalesef utanç verici diyen Burhan, "Ankara’da İstanbul’da önemli Sivil Toplum Kuruluşları Filistin’e destek mitingi gerçekleştiriyor. Türkiye’nin dışında batıda da bile insanlık vicdanı ayağa kalkmış durumda ama İslam dünyasının diktatörleri, petrol şeyhlerinden ses çıkmıyor" dedi.

Burhan, 7 Ekim’in 1. Yılında bu soykırımı, katliamı kınıyoruz. Eğer 7 Ekim’den başlatırsanız işgali yanılırsınız diyerek tarihsel sürece işaret etti.

Sinan Burhan, "1948’den beri büyük İsrail projesi uygulanıyor. Bugün Lübnan yarın Suriye öbür gün Ankara bununda altını çizmek isterim. Cumhurbaşkanımızın konuşması yakın tehdit değil, bir projeksiyon ortaya koyuyor. Büyük İsrail Projesine karşı herkes bir hat üzerinde olması lazım. Bir arada olması lazım" diye konuştu ve şöyle devam etti: Ne olacak İsrail ne yapar ki diyorlar! 10 sene önce Suriye diye bir devlet vardı, insanlar işine gidiyordu. Şimdi devlet yok. 30 sene önce Irak vardı şimdi dörde bölündü. 15 sene önce Libya diye bir devlet vardı şimdi param parça. Bunları söyleyenler ya tarihsel gerçeklikten kopuk ya da gözleri kör. Bir projeksiyon sunuyoruz. 1948’e kadar bir İsrail diye devlet var mıydı? 800 yıl Endülüs Emevî devleti vardı yok şimdi...