Sıla Doğu tahliye mi oldu? Dilan Polat'ın kardeşleri Sıla Doğu ve Can Doğu neden, ne zaman tahliye oldu?

Dilan Polat'ın kardeşleri Sıla ve Can Doğu, Kasım ayından beri tutukluydu. Sıla Doğu'nun sinir krizi geçirerek Dilan diye ağlayıp bağırdığı video sosyal medyada gündem oldu. Kullanıcılar, "Sıla Doğu tahliye mi oldu?" sorusunu aratmaya başladı. Doğu, Dilan Polat ve Engin Polat başta olmak üzere Sıla Doğu da kara para aklama, vergi kaçırma, örgüt kurma suçlarından yargılanıyordu. Peki, Sıla Doğu tahliye mi oldu? Dilan Polat'ın kardeşleri Sıla Doğu ve Can Doğu neden, ne zaman tahliye oldu?

Google Haberlere Abone ol
Sıla Doğu tahliye mi oldu? Dilan Polat'ın kardeşleri Sıla Doğu ve Can Doğu neden, ne zaman tahliye oldu?

Dilan Polat ve Engin Polat'ın yanı sıra Sıla ve Can Doğu'nun da aralarında yargılandığı, kara para aklama, vergi kaçırma, örgüt kurma davasında kritik gelişme yaşandı. Aralarında Can Doğu ve Sıla Doğu'nun da olduğu, davada yargılanan 18 kişinin içinden bazıları ile ilgili yeni karar çıktı. Sıla Doğu'nun sosyal medyada sinir krizi geçirdiği videonun da gündem olmasıyla "Sıla Doğu tahliye mi oldu?" oldu sorusuna yanıt aranmaya başlandı. Peki, Dilan Polat'ın kardeşleri Sıla Doğu ve Can Doğu neden, ne zaman tahliye oldu?

SILA DOĞU VE CAN DOĞU TAHLİYE Mİ OLDU?

Sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın yanı sıra, aralarında Dilan Polat'ın kardeşleri Sıla ve Can Doğu'nun da yer aldığı 18 kişi, kara para aklama, vergi kaçırma, örgüt kurma suçlarından yargılanıyordu. Polat ailesi ile ilgili, "Resmi belgede sahtecilik, "Suç islemek amacıyla örgüt kurmak", "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerini aklama" ve "Vergi usul kanununu uygulamama" suçlarından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca bşlatılan soruşturmada, Sıla Doğu ve Can Doğu ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı.
18 kişinin yargılandığı davada başka bir davada tutukluğu bulunmayan kişilerin tahliye kararı uygulanacağı ve serbest kalacakları ortaya çıkmıştı.

Sıla Doğu tahliye mi oldu? Dilan Polat'ın kardeşleri Sıla Doğu ve Can Doğu neden, ne zaman tahliye oldu?

Dilan Polat'ın ablası Sıla Doğu ve kardeşi Can Doğu hakkında tahliye kararı çıktı. Cezaevinden çıkan Sıla Doğu, sinir krizi geçirdi ve ağlayarak 'Dilan' diye bağırdı.
Dün aylık tutukluluk değerlendirmesi yapıldı ve 4. Sulh Ceza Hakimliği, Dilan Polat, Engin Polat, Sezgin Polat, Ahmet Gün ve Alper Kürşat Polat'ın tutukluluğuna ise devam kararı verdi. Diğer yandan aralarında Sıla Doğu ve Can Doğu'nun da yer aldığı tutukluların ise tutuksuz yargılanmasına hükümetti. Sıla Doğu'nun avukatı Sibel Bozkulak, sosyal medya hesabı Instagram'dan yaptığı paylaşımda, "Müvekkilim Sinem Sıla Doğu hakkında tahliye kararı verilmiştir." ifadelerine yer verildi.

NE OLMUŞTU?

1 Kasım'da İstanbul merkezli 6 ilde operasyon düzenlenmiş ve Dilan Polat ile eşi Engin Polat'ın da aralarında yer aldığı 24 şüpheli gözaltına alınmıştı. Polat çiftinin daha önceki şirketlerinde yapılan aramalarda, dijital materyal ve defterlerine el konulmuştu. Bu kapsamda MASAK ön inceleme raporu hazırlanmış ve raporda tasfiye halindeki 3 firmadan aile bireylerine ait şirketlere ticaret karşılığında sahte fatura kesilmesi yöntemiye 200 milyon lira para girişi olduğu belirlenmişti.

 

Paranın yine aile bireylerine ait şirketler arasında transfer edildiği, son aşamada ise Engin Polat'ın sahibi olduğu Milda Gayrimenkul isimli firmada toplanarak gayrimenkul ve çok sayıda araç alındığının tespitinin ardından İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin kimliklerini belirlemiş, İstanbul merkezli Ankara, Yalova, Ordu, Kırklareli ve Manisa'da 43 adrese eş zamanlı operasyon düzenlemişti. Soruşturma kapsamında çalışmalarını sürdüren ekipler, Dilan ve Engin Polat'a ait bir medikal şirketin Ankara'da başka bir firmaya isim hakkını verdiğini, bu firmanın hesabındaki 1 milyon 800 bin liranın da ortakların kişisel hesaplarına aktarılmaya çalışıldığını tespit etmişti. Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu'nun da aralarında bulunduğu şüphelilerden 16'sı tutuklanmıştı. Hakimlik, 27 şirkete kayyum atanmasına hükmetmişti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin