Sicilya’da Yat Kazası: İtalyan kurtarma ekipleri iki kişinin cansız bedenini buldu

İtalya’nın Sicilya adası açıklarında içinde ‘İngiltere’nin Bill Gates’i’ olarak bilinen teknoloji girişimcisi Mike Lynch’in de bulunduğu süper yat battı. Yatın enkazının büyük bir bölümü incelenirken, kayıp 6 kişiden ikisinin cansız bedenine ulaşıldı.

Google Haberlere Abone ol
Sicilya’da Yat Kazası: İtalyan kurtarma ekipleri iki kişinin cansız bedenini buldu

Sicilya‘da geçtiğimiz Pazartesi günü yaşanan yat kazasında kaybolan altı kişiyi arama çalışmaları hala devam ediyor. İtalyan kurtarma dalgıçları, lüks yatın enkazı içinde iki ceset buldu.

Arama kurtarma çalışmalarına katılan dalgıçların su altında yalnızca 12 dakika kalabilmeleri, çalışmalardaki zorluğu daha da artırıyor.

Aralarında, İngiliz milyarder ve teknoloji girişimcisi Mike Lynch, Lynch’in kızı Hannah ve avukatlarından Christopher Morvillo ve eşi Neda ile Morgan Stanley başkanı Jonathan Bloomer ve eşi Judy’nin de bulunduğu isimleri arama çalışmaları sürüyor.

 

Sicilya’da Yat Kazası: İtalyan kurtarma ekipleri iki kişinin cansız bedenini buldu

DALGIÇLAR BATIĞIN İÇİNE GİRDİ ANCAK...

Arama kurtarma çalışmaları sürerken, İtalyan itfaiyesi dalgıçları, giriş bölümlerini kapatan mobilyaların erişimi zorlaştırdığını kaydetti.

İtfaiyenin açıklamasında, arama kurtarma çalışmasında karşılaşılan zorluklar şöyle dile getirildi:

“İtfaiye dalgıçları dün akşam geç saatlerde gerçekleştirdikleri son dalışta batığın içine girmeyi başararak köprünün altındaki bazı odaları inceledi. Çok sayıda engelin varlığı ve erişim geçitlerinin darlığı nedeniyle operasyonlar karmaşıktı. İtfaiye dalış ekipleri, suyun yüzeyine çıkmadan önce derinlikte 12 dakika kaldı. Batığın içine girebilmek için daha kolay erişim yolları açmak üzere operasyonlar planlanıyor. Kayıp kişilerin bulunduğu varsayılan kamaralara erişim hala zor.”

15 KİŞİ KURTARILMIŞTI

Sicilya adasındaki Palermo kenti yakınlarında bulunan Porticello kasabası açıklarında dün lüks yelkenli tekne battı. Tekneden 15 kişinin kurtarıldığı, 4 kişinin hala kayıp olduğu, 3 kişinin de hayatını kaybettiği belirtildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin