Şenyaşar davasında tutuklu sanık kalmadı. Aralarında Fadıl Şenyaşar ve Celal Yıldız'ın da bulduğu 4 kişi hakkında tahliye kararı

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 2018 yılında, seçim çalışmaları sırasında 3'ü Şenyaşar ailesinden 4 kişinin yaşamını yitirdiği davada tutuklu sanık kalmadı. Eski AK Parti milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın ağabeyi Celal Yıldız ve Fadıl Şenyaşar'ın da aralarında bulunduğu 4 kişi adli kontrol ve ev hapsi şartıyla tahliye edildi.

Google Haberlere Abone ol
Şenyaşar davasında tutuklu sanık kalmadı. Aralarında Fadıl Şenyaşar ve Celal Yıldız'ın da bulduğu 4 kişi hakkında tahliye kararı

Şanlıurfa'da Şenyaşar ve Yıldız ailelerinden 4 kişinin hayatını kaybettiği silahlı kavgayla ilgili davada karar çıktı. Mahkeme, tutuklu 4 sanık hakkında tahliye kararı verdi.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 2018 seçimleri öncesinde AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın yakınlarıyla Şenyaşar ailesi arasında Şenyaşar ailesinin işyerinde başlayan ve hastaneye uzanan kavgada, Hacı Esvet Şenyaşar (66), oğulları Adil (25) ve Celal Şenyaşar (45) ile İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız hayatını kaybetti. Olayda Mehmet, Ferit ve Fadıl Şenyaşar ile birlikte toplam 8 kişi ise yaralandı.

İşyeri ve hastanede yaşanan olaylara ilişkin başlatılan soruşturmada ayrı ayrı yürütülen 'iş yeri' ve 'hastane' dosyaları birleştirildi.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, 4’ü tutuklu 30 kişinin yargılanması devam edildi. Tutuklu sanıklar Fadıl Şenyaşar, Enver Yıldız, Mekail Şimşek ve Celal Yıldız da tutuldukları cezaevlerinden duruşmaya Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Duruşma savcısı, tutuklu bulunan tüm sanıkların tahliyesini ve kovuşturmanın genişletilmesini talep etti. Sanıkları dinleyen ve avukatların taleplerini alan mahkeme, tutuklu sanıklar Fadıl Şenyaşar, Enver Yıldız, Mekail Şimşek ve Celal Yıldız hakkında tahliye kararı verdi.
Sanıklar hakkında adli kontrol olarak ev hapsinin uygulanmasına hükmeden mahkeme, duruşmayı 21 Şubat 2025’e erteledi.

EŞREF FAKIBABA, NE DEMİŞTİ?

Olayların yaşandığı dönem AK Partili Şanlıurfa milletvekili  olan Eşref Fakıbaba, Şenyaşar ailesine yönelik saldırıya 'terör olayı' demesine ilişkin, "Keşke öyle bir ifadede bulunmasaydım. Terör olayı dediğim için kendimi affedemedim" ifadelerini kullandı.

Eşref Fakıbaba daha sonraki yıllarda AK Parti'den istifa edip İYİ Parti'ye katılmıştı.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin