Saldırı 1 hafta önceden biliniyordu... TUSAŞ terör saldırısının ardından Ümit Özdağ'dan flaş iddia

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, TUSAŞ saldırısına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Böyle bir saldırının Ankara'da gerçekleşeceğini 1 hafta öncesinden bilindiğini söyleyen Özdağ, "Hatta bundan da sonra suikastlardan bahsediliyor, gerçekleştirilmesi hedeflenen." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Saldırı 1 hafta önceden biliniyordu... TUSAŞ terör saldırısının ardından Ümit Özdağ'dan flaş iddia

Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki TUSAŞ yerleşkesinde, dün terör saldırısı gerçekleştirildi. Hain saldırıda 5 şehit, 22 yaralı var. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, TUSAŞ saldırısına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

NOW TV'de canlı yayına katılan Özdağ, "Böyle bir saldırının Ankara'da gerçekleşeceğine dair, son 1 haftada basın dahil değişik çevrelerde bir şayia dolaşıyordu" dedi. 

"SALDIRININ OLACAĞI BİLİNİYORDU"

Ümit Özdağ, hain TUSAŞ saldırısına ilişkin, "Böyle bir saldırının Ankara'da gerçekleşeceğine dair, son 1 haftada basın dahil değişik çevrelerde bir şayia dolaşıyordu. Hedef bilinmiyordu belki ama gazeteciler de böyle bir saldırının olacağını biliyordu. Hatta bundan da sonra suikastlardan bahsediliyor, gerçekleştirilmesi hedeflenen. Keza; böyle bir saldırı ile ilgili bir flash belleğin geçen hafta ele geçirildiği ve bunun içinden belirli devlet kurumlarının listesinin çıktığı yine istihbarat çevrelerinde ifade ediliyor." dedi. 

 

"BÖYLE BİR İSTİHBARAT VARSA NEDEN ÖNLEM ALINMADI?"

Özdağ, ayrıca saldırıya ilişkin, "Dışarıdan görülen odur ki; fiziki güvenlik önlemlerinde zaafiyet vardır. Böyle bir stratejik kurumun çok daha dış alandan, çok daha etkili korunması gerekir. Teröristler kurumun önüne bir taksiyle gelip içeriye girememeliler. Madem böyle bir istihbarat var, neden bu tür stratejik kurumların önündeki güvenlik önlemleri arttırılmadı? Mesela bu saldırı olduktan hemen sonra Ankara'da belirli kuruluşlar polis tarafından çevrelendi. Ama neden daha önce yapmadınız böyle bir saldırı istihbaratı varken? Sorulması gereken soru budur.

Sorulması gereken ikinci soru ise neden gerçekleştiğidir. Bu saldırı anlaşıldığı üzere uzunca süre planlanan bir saldırıdır. PKK bu saldırıyla 'siz bu işi sadece Abdullah Öcalan'la bitirebileceğinizi zannediyorsanız, pazarlığı onunla yapıp bize dayatacağınızı zannediyorsanız yanılıyorsunuz. Öcalan önderimizdir ama talimatları biz verir, kararları biz alırız' diyorlar." ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin