Sağlık Bakanlığı iller arası tayin başvuru sonuç sorgulama 2024 |Sağlık Bakanlığı iller arası tayin başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Atama kura takvimi...

Sağlık Bakanlığı isteğe bağlı iller arası yer değiştirme atanma kurası başvurusu 2024 sona erdi. Sağlık görevlilerinin başvurularını tamamlamasıyla, atama kura takvimi merak konusu oldu. yhgm.saglik.gov.tr adresinden kadro ve branş dağılımı ile tercih başvuruları yapılmıştı. Peki, Sağlık Bakanlığı iller arası tayin başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, Sağlık Bakanlığı iller arası tayin başvuru sonuç sorgulama 2024...

Google Haberlere Abone ol
Sağlık Bakanlığı iller arası tayin başvuru sonuç sorgulama 2024 |Sağlık Bakanlığı iller arası tayin başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Atama kura takvimi...

Sağlık Bakanlığı iller arası tayin başvuru sonuç sorgulama 2024, son zamanlarda sağlık çalışanlarının en çok arattıkları arasında yer alıyor. Bakanlık tarafından haziran ayı isteğe bağlı iller arası yer değiştirme atama kurası duyurusu yapıldı.26 Haziran-1 Temmuz 2024 tarihileri arasında, Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden başvurular alındı. Başvuruların ardından sonuçlar bekleniyor. Peki, Sağlık Bakanlığı iller arası tayin başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, atama kura takvimi...

SAĞLIK BAKANLIĞI İLLER ARASI TAYİN BAŞVURU SONUÇ SORGULAMA EKRANI 2024

Haziran dönemi isteğe bağlı iller arası yer değiştirme atama kurası duyurusu Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlandı. Buna göre; iller arası yer değiştirme başvuruları 26 Haziran-1 Temmuz 2024 tarihileri arasında Personel Bilgi Sistemi (PBS) adresinden alındı. Sonuçlar ise kura çekiminin ardından aynı gün içinde yhgm.saglik.gov.tr adresinden ilan edilecek.

Sağlık Bakanlığı iller arası tayin başvuru sonuç sorgulama 2024 |Sağlık Bakanlığı iller arası tayin başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Atama kura takvimi...

SAĞLIK BAKANLIĞI İLLER ARASI TAYİN BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sağlık Bakanlığı isteğe bağlı iller arası tayin başvuru sonuçlarının temmuz ayının son haftası ilan edilmesi bekleniyor.

ATAMA KURA TAKVİMİ

Sağlık Bakanlığı'nın duyurusunda, atama kura takvimine de yer verildi. Buna göre; 26 Temmuz 2024 Cuma günü, 2024 Yılı Haziran Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası gerçekleştirilecek. Kura işlemi, noter huzurunda ve bilgisayar ortamında yapılacak.

SAĞLIK BAKANLIĞI İLLER ARASI TAYİN ATAMA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Noter huzurunda yapılacak kuranın ardından aynı gün içerisinde Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün internet adresinde, atama sonuçları erişime açılacak.

 

SAĞLIK BAKANLIĞI İLLER ARASI TAYİN BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvurular; ekteki takvim çerçevesinde https://ekip.saglik.gov.tr adresinden erişim sağlanan Entegre Kurumsal İşlem Platformu (EKİP) üzerinden giriş yapılarak yapılacak olup münhal kadrolar göz önünde bulundurularak en fazla on (10) tercih yapılabilecektir. Başvuru yapacak adaylar kura takviminde belirtilen tarihler arasında EKİP üzerinden başvuru formunu elektronik ortamda doldurup tercihlerini kaydedip kesinleştireceklerdir. Kesinleştirme işlemi yapıldıktan sonra başvuru bilgileri ve tercihlerde değişiklik yapılamayacaktır. Kesinleştirilmeyen başvurular dikkate alınmayacaktır.

Ancak atanma tarihinden itibaren 2 (iki) aylık süre içerisinde yerlerine atanacak personelin göreve başlamaması halinde, ayrılışların bu süreyi geçirmeden yapılması sağlanacaktır. 2. birinci madde kapsamındaki kısıtlamaya tabi personel hariç olmak üzere 2024 Yılı Haziran Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurasında yerleştirilenlerin ayrılışları atanma tarihinden itibaren 30 (otuz) gün içerisinde yapılacaktır.

Aksi takdirde bu sürenin sonunda atamaları iptal edilecektir. Ancak 30 (otuz) gün içerisinde ayrılamayacaklarına dair yasal mazeretlerini belgelendirmeleri halinde atamaları iptal edilmeyecektir. Yasal mazeretlerinin sona ermesine müteakip 10 (on) gün içerisinde ayrılışları sağlanacaktır.

1- Sağlık hizmetinin aksamaması ve etkili personel planlaması yapılabilmesi için kura son başvuru tarihi itibariyle kadrosunun bulunduğu ilde son atanma tarihinden itibaren fiilen en az

2 yıl çalışmış olan personelin müracaatları kabul edilecektir.

2 - Devlet Hizmeti Yükümlüsü (DHY) olarak atanan personel için DHY’ sini tamamlamış olmak şartıyla atandığı ilde 2 yıl çalışmış olma şartı aranmayacaktır.

3 - a) Bu kuraya müracaat edecek personel yalnızca iller arası tercih yapabilecektir.

b) Ancak halen kadrosunun bulunduğu ile eş, sağlık ve öğrenim mazereti ile atanan personel bulundukları ilde fiilen (2) iki yıl görev yapması ve kura son başvuru tarihi itibariyle beş yılı tamamlamaması şartıyla aynı il içinden de tercih yapabilecektir. Bu kapsamda tercih yapanların kadrosunun bulunduğu ile eş, sağlık ve öğrenim mazereti ile atanmadıklarının tespiti halinde; halen bulunduğu ile yaptığı tercihler silinerek diğer tercihleri2dikkate alınacaktır. Kuraya sehven alınıp bulunduğu ile yerleşmesi halinde atamaları yapılmayacak, atamaları yapılmış ise de iptal edilecektir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin