Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan 'yenidoğan çetesi' açıklaması

Türkiye'de bebek acil hastalarını özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ederek ölümlerine neden olan ve haksız kazanç elde eden ‘yenidoğan çetesi’ hakkında açıklama yapan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, suçluların tutuklandığını ve bu tür yanlış uygulamalara kesinlikle izin verilmeyeceğini söyledi. Siyasilerden de 'yenidoğan çetesi' için açıklama yağdı.

Google Haberlere Abone ol
Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan 'yenidoğan çetesi' açıklaması

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Türkiye’de bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ederek ölümlerine neden olan ve haksız kazanç elde eden ‘yenidoğan çetesi’ hakkında açıklama yaptı.

Sürecin mayıs 2023 yılında başlatıldığını kolluk kuvvetlerinin gerekli işlemi yaptığını hatırlatan Memişoğlu, "İllegaliteye izin vermeyeceğiz." dedi.

Memişoğlu'nun açıklaması şu şekilde:

"Sağlık sistemimizin dünyanın en iyi sağlık hizmetlerini sunabiliyor ve dünyaya örnek. İllegaliteye ve yanlış uygulamalara izin vermeyeceğiz. Bu Türkiye'nin değeri. Maalesef Türkiye'nin bu değerlerine saldırılar oluyor. Bu konuda her türlü önlemi alıyoruz. Kamuoyu, yenidoğan çetesiyle ilgili insanlıktan nasibini almamış bazı kişilerin organizayonuyla meşgul ediliyor. Kabul edilemeyecek illegalite. Hastanelere cezalar ve kapatma cezaları uygulandı.

Devlet olarak her zaman peşinde olacağız. Bu Mayıs 2023 yılında İl Sağlık Müdürlüğü'nün bir ihbarı mali şubeye ve savcılığa bildirmekle başlayan bir süreç. İl Sağlık Müdürlüğü'nün yazısıyla başlayan organizasyonu tespit ve ispatıyla birlikte bu süreçte suçlular tutuklandılar.

Bunların içinde bazı sağlık çalışanları olduğu gibi sağlık dışı çalışanlar da vardı. Adli süreç devam etmektedir. Bu süreçte hem gereği hem de cezalandırılması ve devlet, Sağlık ve Adalet, İçişleri Bakanı olarak gereğini yapıyoruz.

ÖZRGÜR ÖZEL ATEŞ PÜSKÜRDÜ 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "yenidoğan çetesi" soruşturmasına ilişkin açıklama yaptı.

"Bu soruşturma nereye kadar gidiyorsa gitmeli, kime uzanıyorsa uzanmalıdır" ifadelerini kullanan Özel, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Sağlık sisteminin açıklarından yararlanarak çıkar sağlamak için kurdukları sistem ile yenidoğan bebeklerin sağlığını hiçe sayan, ölümlerine neden olan, savcıları dahi tehdit edebilen gözü dönmüş cani bir çeteyle karşı karşıyayız. Bu soruşturma nereye kadar gidiyorsa gitmeli, kime uzanıyorsa uzanmalı, para uğruna gözünü kan bürümüş bu alçakların canına okunmalıdır."

İMAMOĞLU: KAN DONDURUCU 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da, yenidoğan çetesi hakkında açıklama yaptı.

İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yenidoğan bebeklerin ölümünden menfaat sağlayan canilerin, çetelerin bu kötülüğü yaparken ortaya çıkan konuşmaları kan dondurucu. Ne yazık ki ülkemizde her gün dehşet ve kaygı verici gelişmelere tanık oluyoruz. Yenidoğan bebeklerin canına kast edecek kadar vicdansızlaşmış kim varsa, en üst dereceden cezalandırılması temennimdir."

MANSUR YAVAŞ'TAN SERT TEPKİ 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: Bebekleri para uğruna sömüren bu insanlık dışı çete, adaletin önünde hesap verecek! Savcımızın cesur müdahalesiyle bu vicdansızlar hak ettikleri cezayı alacak. Güvenli kurumlar altında, huzurlu bir toplumda yaşamak bu ülkenin her ferdinin hakkıdır.

İYİ PARTİLİ ZORLU: BİR SANİYE BİLE CEZASIZ KALMAMALI 

İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşat Zorlu, bebekleri hedef alan çetelerin işlediği cinayetler ve bu suçlardan sağladıkları maddi kazançlarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“Kıymetli Yuttaşlarım, bu korkunç olayda bebek cinayetleri işlenmiş, yenidoğanlar hedef alınmış, hastaneler ve sağlık sistemi de istismar edilerek insanlık dışı bir çete oluşturulmuştur. Peki, ne yapıyorlar? Çete, bebeklerin sağlık durumunu olduğundan ağır göstererek, anlaşmalı hastanelere sevk edilmesini sağlıyor. Örgüt, 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarıyla işbirliği yaparak bu süreci yürütüyor. Hastane sahipleri ve başhekimleri maddi çıkar elde ederek bebeklerin tedavi giderlerini 3-4 kat artırıyor. Yenidoğan bakım üniteleri ticarethane gibi kullanılıyor ve tıbbi yöntemlere uyulmadığı için bebekler enfeksiyon kapıyor. Bazı bebeklerin gerekliliklerine uygun tıbbi tetkik yapılmadan, "bilerek" ölüme terk edildikleri iddia ediliyor.Bu alçakça süreçte devletimizin şerefli bir savcısı ölümle tehdit edilmiş, 494 sayfalık bir iddianame hazırlanmış ve şüpheli bebek ölümleri saptanmıştır. Dolayısıyla, olayın tüm yönleriyle irdelenmesi ve benzer suçların da ortaya çıkarılabilmesi için TBMM’de bir Araştırma Komisyonu derhal kurulmalıdır. Ben de milletim adına bu konuda TBMM’ye önergemi sunuyorum. Bebek katilleri, bir gün, bir saniye bile cezasız kalmamalı!”

 

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin