Prof. Dr. Naci Görür'den Çanakkale depremi sonrası ilk açıklama

Çanakkale Ezine merkezli şiddetli bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 4.9, AFAD 4.7 olarak açıkladı. Ezine merkezli deprem İstanbul ve İzmir'de de hissedildi. Deprem uzmanı Naci Görür, konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Prof. Dr. Naci Görür'den Çanakkale depremi sonrası ilk açıklama

Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre, Çanakkale Ezine'de saat 17:39 sıralarında 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kandilli, şiddetli depremin derinliğini ise 12.9 olarak açıkladı. AFAD verilerine göre ise Çanakkale Ezine merkezli şiddetli depremin büyüklüğü 4.7.

Ezine merkezli deprem, aralarında İstanbul ve İzmir'in de bulunduğu çok sayıda ilde hissedildi. Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda depreme ilişkin açıklama yaptı.

Görür'ün açıklaması şu şekilde:

“Bahçeli-Ezine/Çanakkale'de 4,9 deprem oldu. Deprem Bayramiç'in güneyinde Evciler Fay Zonunda oldu. Bu zon KAF’in orta branjina ait. Bu kol ve KAF’ın güney kolu yavaş enerji biriktiren dallar. Bu nedenle daha geç depremler bekliyoruz. Şimdilik en yakın deprem Marmara içinde olacak.”

Öte yandan Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından bir paylaşım daha yaptı.

Prof. Dr. Görür, paylaşımında şunları söyledi:

"UYARI: Bu Çanakkale depremi nedeniyle uyarıyorum. Özellikle hükümet, muhalefet ve halk şunu idrak etmeli. Bu ülkenin hemen hemen her yeri bir fay örgüsüyle kaplı. Ülkenin herhangi bir bölgesi her hangi bir zamanda büyük bir depreme maruz kalabilir ve binlerce insanımız ölebilir. Bu çok ciddi bir olasılıktır. Onun için bırakın fayların özelliklerini, yerini boyutunu, ne zaman deprem üreteceğini. Onu bilim insanları düşünsün. Siz nasıl kentinizi ve tüm ülkeyi deprem dirençli hale getirirsiniz onu düşünün. Hükümeti, muhalefeti ve halkı ile yumruk olur elbirliğ i ile çalışırsan bu mümkün. Deprem dirençli ülkelerde bizde olan büyüklükte depremler olunca bir kaç kişi tesadüfen ölüyor bizde ise on binler ölüyor. Bu bize yakışmıyor, gelin ülkemizi deprem dirençli yapalım. Bu mümkün. Sevgiyle."

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin