PKK'ya düzenlenecek operasyonun şifreleri: Son darbe vurulacak. İşte detaylar…

Irak'ın Kuzeyi'ndeki PKK hedeflerine bu yaz aylarında yapılacak tarihi harekatın şifreleri ortaya çıktı. PKK terör örgütüne son darbe geliyor...

Google Haberlere Abone ol
PKK'ya düzenlenecek operasyonun şifreleri: Son darbe vurulacak. İşte detaylar…

tv100 Irak'ın Kuzeyi'ndeki PKK hedeflerine bu yaz aylarında yapılacak tarihi harekatın şifrelerine ulaştı.

tv100 muhabiri Sertaç Murat Koç, güvenlik kaynaklarından aldığı bilgileri paylaştı. Harekat ile hem eli kanlı örgüte hem de bölgedeki destekçilerine kabusun yaşatılacağı vurgulandı.

Koç'un edlidiği bilgilere göre, operasyonun omurgasını Pençe-Kilit operasyon bölgesi oluşturacak. Buradaki terör yuvalarına geniş çaplı hava ve kara harekatı yapılacak. Birçok kez dile getirildiği gibi 'Kilit Kapatılacak'.

PKK'ya düzenlenecek operasyonun şifreleri: Son darbe vurulacak. İşte detaylar…

TERÖR İNLERİ TERÖRİSTLERİN BAŞINA YIKILACAK

378 kilometrelik Irak sınırı tamamen kontrollü hale getirilecek. Suriye'de olduğu gibi burada da 40 kilometre deriinikte güvenli hat oluşturulacak.

HAREKATIN DİĞER AYAĞI GARA'DA

Harekatın bir diğer önemli ayağını ise Gara bölgesi oluşturacak. Burada PKK'nın kullandığı mağara ve sığınaklar imha edildi, edilmeye de devam ediyor.

Bölgenin PKK tarafından bir daha kullanılma ihtimali ortadan kaldırılacak. Nokta operasyonlar ile kalıcı olarak kontrol altına alınacak. Tüm bu stratejik hesaplamaların yanı sıra, bölgedeki kalıcı ve geçici üs bölgelerinin tahkimatı da devam ediyor.

DİĞER MADDE: DİPLOMASİ

tv100 muhabiri Sertaç Murat Koç'un elde ettiği bilgiler içerisinde yer alan diğer maddelerden biri de diplomasi.

Irak merkez hükümeti ve Barzani kontrolündeki Erbil yönetimi ile kurulan olumlu ilişkiler sürdürülüyor. Süleymaniye'deki Taliban yönetimin PKK'ya verebileceği desteğin de önüne geçilmeye çalışılıyor.

Kaynak: TV100
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin