Paralı Otoyollarla İlgili Bomba İddia. Remzi Özdemir İsyan Etti: Ya Otoyol Ya da Ceza

Bayramlarda Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait yollar hariç kamu-özel işbirliğiyle yapılan otoyollar ücretliydi. Bu yollarla ilgili çok önemli bir iddia ekonomist Remzi Özdemir'den geldi. Özdemir, vatandaşların ısrarla paralı yollara yönlendirildiğini iddia ederek yaşadığı bir olayı anlattı. Özdemir, parasız yollarda radar olduğunu ancak paralı yollarda radar olmadığını belirterek bu duruma isyan etti.

Google Haberlere Abone ol
Paralı Otoyollarla İlgili Bomba İddia. Remzi Özdemir İsyan Etti: Ya Otoyol Ya da Ceza - Resim: 1

Yeniçağ yazarı ekonomist Remzi Özdemir'in "Ya Otoyol, Ya Ceza!" başlıklı yazısı

Bayram nedeniyle memleketim Adıyaman’a gittim.

Otoyollar, 9 günlük tatil sebebiyle bu bayramda da ücretsizdi.

Ücretli olanlar ise Kamu-Özel İşbirliği projeleri kapsamındaki yollar.

Ben giderken, Ankara’dan sonra Gölbaşı-Aksaray duble yolunu tercih ettim.

Yaklaşık 300 kilometrelik otoyol bomboş ve düz çizgi gibi. Yani bu güzel yol varken yaklaşık 300 km yola 590 lira vermek çok gereksiz.

Girdim ama girdiğime bin pişman oldum.

Ankara Gölbaşı’ndan itibaren bütün tabelalar, ısrarla - hatta navigasyonlar bile - seni özel şirketin işlettiği otoyola yönlendiriyor.

Her seferinde ısrarla reddettim ve kararlı bir şekilde Aksaray yolundan devam ettim.

Sonra başladı trafik denetlemeleri... Yani radar denetimi.

Gölbaşı çıkışından başladı radar kontrolü. Sanırsınız ki Türkiye’deki bütün radarlar bu yola getirilmiş.