Özgür Özel'den Müsavat Dervişoğlu'na yanıt. Özel'den Erdoğan-Akşener görüşmesine ilk yorum. Erdoğan ile görüşecekleri tarihi açıkladı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya ile görüşmesinin ardından soruları yanıtladı. Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'na yanıt verirken Erdoğan ile Akşener arasında gerçekleşen sürpriz görüşmeyi değerlendirdi. Özel ayrıca Erdoğan ile görüşecekleri tarihi açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Özgür Özel'den Müsavat Dervişoğlu'na yanıt. Özel'den Erdoğan-Akşener görüşmesine ilk yorum. Erdoğan ile görüşecekleri tarihi açıkladı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya ile görüşmesinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Özel ayrıca Erdoğan ile görüşmesinin tarihini de açıkladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya ile görüşmesinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Özel, Erdoğan ile görüşmesinin tarihini de açıkladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada Özgür Özel'in isim vermeden eleştirdiği Turhan Çömez'e destek çıktı. Dervişoğlu, Özel için, "Bir dalı bırakmadan bir başka dalı tutmak maymunların hareket stratejisidir." dedi. Dervişoğlu milletvekillerinin istifa edip CHP'ye geçmelerine de sert çıkmıştı. Özel, "Ben asla mı asla bu tip tartışmaların içine girmem" yanıtını verdi.

"YARIN AÇIKLAYACAĞIZ"

Özgür Özel'in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

- Erdoğan'la görüşme tarihimiz gelecek hafta içerisinde olacağı kesinleşti. Yarın gününü ve saatini paylaşma imkanımız olacak. Bu önemli bir görüşme, ben siyasette herkesin herkesle görüşmesini savunuyorum. Normalleşme dediğimiz bir dönem.

ERDOĞAN - AKŞENER GÖRÜŞMESİ

Ben Meral Akşener'i bayramda aradım. Bunlar insani şeyler. İnsani duygularını kaybeden siyasetçilerin memlekete kazandıracağı hiçbir şey yok. Umarım her iki tarafın da memnun ayrıldığı bir temas gerçekleşiyordur. Biz de dikkatle takip ediyoruz.

"ANAYASA MAHKEMESİ'NİN ÜZERİNE TİTİZLENİYORUZ"

- Biz CHP olarak da kurumsal olarak da Anayasa Mahkemesi'nin üzerine titizleniyoruz.

- Bazı uygulanan kararların, terk edilen geleneklerin yeni uygulamaların ve bazı süreçlerin ne getirdiğini ne götürdüğünü neleri olumlu, olumsuz etkilediğini siyasetçinin gözetmesi gereken standartları tuttararak bağımsız olması gereken bu kurumun başkanıyla konuştuk.

Dervişoğlu, CHP'ye geçen İYİ Partili milletvekillerini ve CHP lideri Özgür Özel'i sert sözlerle eleştirmişti. "Bir siyasi parti genel başkanının böyle bir işe çanak tutmak için plan kurması ayıp ve utanç vericidir" diyen Dervişoğlu, "Bir dalı bırakmadan bir başka dalı tutmak maymunların hareket stratejisidir. Yüzleşmeden helalleşenlerin, helalleşip yine aynı işi tekrar edenlerin iktidardan aldığı dönem ödevinin farkındayız. Muhalefeti tek elde toplamaya çalışıp iktidar ile oluşturacağı pazarlığın heyecanını normalleşme diye satanların iyice yumuşacık olup iktidara yaktıkları yeşil ışığı da görüyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasının kendilerini gizleyeceğini sanarak ortaya saçtıkları kirli pazarlıkların da farkındayız. Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı asla unutmaz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin