Özgür Özel, ertelenen vergi teklifine tepki: Onları suçüstü yakaladık

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, limiti 100 bin lira ve üzerinde olan kredi kartlarından yıllık 750 lira Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na katkı payı teklifinin ertelenmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel "Türkiye'nin en karlı bankaları dururken parayı nakit avanstan geçinmeye muhtaç o insanların cebine el atmayın dedik, milletin cebinden kapkaç yapmaya kalkerken suç üstü yakaladık onları" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Özgür Özel, ertelenen vergi teklifine tepki: Onları suçüstü yakaladık

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı, Dünya Gıda Günü dolayısıyla ''Yerel Yönetimlerde Gıda Güvenliği ve Sürdürülebilir Tarım Konferansı'na katıldı.

Konferansın ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Özel, Savunma Sanayi Katkı Payı alınmasıyla ilgili teklifin ertelenmesine de değindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulunan CHP lideri "Milletin yakasında düşün dedi. 

"ONLARI SUÇ ÜSTÜ YAKALADIK"

Özel, AKP'nin 'Savunma Sanayi Katkı Payı' alınmasıyla ilgili teklifini ertelemesiyle ilgili "Erdoğan suç üstü oldu. İsrail için yaptığımız toplantıda söyledikleri 10 yıl gizli. Söylemedikleri şu: Erdoğan'ın söylediklerine işaret eden hiçbir somut veri yok. Milleti korkutup, sefalet içindeki millete 'İsrail saldıracak işsizliği unut' dedi. Bunla da yetinmediler 'hadi biraz para ver. İsrail'e karşı savunma sanayini güçlendirelim'. Savunma Sanayi'ye 180 milyar para aktarıldı geçen sene. Helali hoş olsun. Biz güçlenmesine karşı değiliz. Oradaki yatırımlara karşı değiliz.

Ancak Türkiye'nin en karlı bankaları dururken parayı nakit avanstan geçinmeye muhtaç o insanların cebine el atmayın dedik. Çok lazımsa bankalardan alın. 70 milyar para toplayacak. Suç üstü yakalandılar. Gariban vatandaşın peşine koşuyorsunuz. Milletin cebinden kapkaç yapmaya kalkerken suç üstü yakaladık onları. Bütçe sonrasına kaldı. Teklifimiz şu 70 milyarı koyun bütçeye alın parayı. Milletin sırtından düşün" ifadelerini kullandı.

FERNAS İŞÇİLERİ

Kurtuluş Parkı'nda polis müdahalesinin ardından gözaltına alınan direnişteki Fernas işçileriyle ilgili de konuşan Özel, şu sözleri söyledi; 

"Başkan yardımcımız ve 3 milletvekili dün gece Fernas işçilerinin yanındaydı emniyette. Akıl almaz bir durum. Bu işçiler sadece haklarını istiyor. Dün söyledim ama sesim ulaşmadıysa yeniden Erdoğan'a sesleniyorum. Farkında mısınız? Batman milletvekiliniz herkesin bildiği bir şekilde maden işçilerini çok fazla çalıştırıp hak ettikleri mesailerini ödemiyor, hafta sonu tatillerini vermiyor. Eylem yaptılar duymadınız. Eylem yaptılar Ankara'ya geldiler. Seslerini duyuramıyorlar.

Herkese 'Erdoğan'ın haberi var' diyorlar. Kaldıkları parkı kapatıyorsunuz. Neden? 'Görünmesin' diye. 'Bu madenci neden yalınayak yürür?' diye bir düşünün. Açlık grevi nedir ya! 'Açlık grevi yaptıklarına göre gerçekten bu çocuklar bu kadar dertli mi?' diye aklınıza gelmiyor mu? Çok haklılar."

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin