Özel'den Erdoğan'a 'SGK' yanıtı: Hangi AK Partili belediye SGK'ya borcunu ödemiş bir söylesin

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'li belediyelere ilişkin açıklamalarına yanıt verdi. Özel, "Sayın Erdoğan, hangi AK Partili belediye SGK'ya borcunu ödemiş bir söylesin. Millet zaten bu zihniyetten yıldığı için belediyeleri bize verdi" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Özel'den Erdoğan'a 'SGK' yanıtı: Hangi AK Partili belediye SGK'ya borcunu ödemiş bir söylesin

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Adalar Belediyesi'ni ziyaret etti.

Özel, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A 'BELEDİYE BORÇLARI' YANITI

Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP'li belediyelere karşı yeni hamlesine yanıt verdi.

CHP lideri, "Sayın Erdoğan, hangi AK Partili belediye SGK'ya borcunu ödemiş bir söylesin. Millet zaten bu zihniyetten yıldığı için belediyeleri bize verdi" dedi.

Özel şöyle konuştu:

"Dediği şu, belediyeleri hizmet yapamaz hale getirip, 'CHP'li belediyeleri iş yapamaz' gibi göstermek. Bunlar ucuz oyunlar. Erdoğan şunu bilsin; kendi ellerimizle toplarız o çöpleri ama onların oyununa gelmeyiz. Millet gün sayıyor. Seçim yaklaştıkça inatlaşıyor, vatandaş bunları görür. Şimdi mali darbe yapacak, o zaman yeni bir demokrasi tokadı yer."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Emeklilere faydanız dokunsun istiyorsanız talimat verin belediyeleriniz Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan birikmiş borçlarını ödesinler. Şu anda belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız, kaynağında bu borçların tahsiline başlayacaktır. Öyle 25 kuruşa simit yok. Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya müsaade yok. Hazine ve Maliye Bakanlığı bunların tahsilini artık kaynağında yapacaktır” ifadelerini kullanmıştı.

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

Özel'e, Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Sarayda oturanların elini sıkmayacağım. Siz susmayın, konuşabilin diye elini sıkmıyorum. Halkımıza sürtük, çapulcu dediği için elini sıkmıyorum. Partime ve kendinden olmayan seçmene terörist dediği için elini sıkmıyorum" açıklamaları da soruldu.

Özgür Özel şu yanıtı verdi:

"Sayın Kılıçdaroğlu'nun değerlendirmelerini neden üstüme alayım? Üstüme alacak bir şey yok. Türkiye'nin kutuplaşmasından, el sıkışmamasından birinci parti sorumludur. Kemal Bey hiçbir zaman birinci partinin lideri değildi, çok istedi ama olmadı. CHP artık iktidar partisidir."

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler özel erdoğan sgk
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin