Ortalığı Karıştıracak İddia. Siyasi Yasak ve Hapis Cezası Onaylandı. Ekrem İmamoğlu ile Yılmaz Tunç Arasındaki Atışma Sürüyor

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İstinaf Mahkemesi'ndeki siyasi yasak ve hapis davasıyla ilgili yaptığı çıkış gündemdeki yerini korurken Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan İmamoğlu'na yönelik "Öyle televizyon programlara çıkarak, el kol sallayarak, yargı mensupları tehdit edilemez." tepkisi gelmişti. Ekrem İmamoğlu'ndan bununla ilgili yeni bir cevap gelirken, emekli amiral Türker Ertürk'ten davayla ilgili bomba bir iddia gündeme geldi, 'onaylandı' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Ortalığı Karıştıracak İddia. Siyasi Yasak ve Hapis Cezası Onaylandı. Ekrem İmamoğlu ile Yılmaz Tunç Arasındaki Atışma Sürüyor

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ile 5 yıl siyasi yasak cezası aldığı ve İstinaf Mahkemesi'ne taşınan dava için Sözcü TV'de önemli açıklamalarda bulunmuş ve cezanın onanması halinde milletin ayağa kalkacağını söylemişti.

İmamoğlu, "Bu millet ayağa kalkar. İddiamın ötesi... Hodri meydan. Her şey ortada. Bin tane hukukçuya sorsanız bir tanesi ahmak diye bir kelimeden ceza kesmez. Ahmak kime denmiş? O belli. Bilirkişi raporu belli. Yapılan hamleler belli. Buradan dava üretiyorsun. Ayıptır. Bunu kendine reva gören iktidar bu işin mesulüdür. Hodri meydan. Ceza mı keseceksiniz? Buyurun kesin. Size söz: Bu millet ayağa kalkar. Bu millet size Yargıtay kararı verene kadar, o süreyi göstermez, evinize yollar. Onun da yöntemi belli. Erken seçim gelir." ifadesini kullanmıştı.

BAKAN TUNÇ'TAN SERT YANIT

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise gazetecilerin bu yöndeki sorusuna "Özellikle anayasamızın 9. ve 138. maddesi önemli maddelerimiz. Yargımız, ilgili mevzuat çerçevesinde karar verir. Kimse yargıyı tehdit edemez. Kimse yargıya parmak sallayamaz. Uygunsuz bir davranış. Yargı bağımsızdır herkes yargı kararlarına saygı duymalıdır. Öyle televizyon programlara çıkarak, el kol sallayarak, yargı mensupları tehdit edilemez. Yargı kararları elbette eleştirilebilir. Yargı bir karar verdikten sonra, eleştiriler sonunda yargı en mükemmele ulaşır. Çıkıp oradan parmak sallayarak yargı mensuplarını etkileyemezsiniz. Millet bu tavırların içerine girenlere gerektiğinde cevap vermeyi bilir." karşılığını vermişti.

İMAMOĞLU'NDAN YENİ AÇIKLAMA

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yılmaz Tunç'un kendisine yönelik cevabı için yeni bir açıklama yaptı.

Şimdi lisede çok gürültü yapan arkadaşlar olarak en arka sırada otururduk. Öğretmen de kızarak bize 'siz arkadakiler' derdi biz döner duvara bakardık. Şimdi arkadaşımız da siniyor lafı başkasına aktarmaya çalışıyor. Ben direkt kendine söyledim, yargıya falan değil. O ve onun gibi bugünkü iktidarın mensuplarına söyledim. Bu işi nasıl etkilediklerini, nasıl baskı altında tuttuklarına dair direkt kendine. Onun için sinip yargı demesin. Sonuçta cümlenin sonrasında da dedim, en erken yapılacak, o seçimde Yargıtay süresini bile dolduramayacaklar. Bu millet öyle bir sert cevap verecek ki onlara ve o ilk seçimde de biz milletçe, bu ahmakça davada eğer bu baskıya devam ederler onun için hodri meydan dedim. Ceza vermeye kalkarlarsa Yargıtay'daki süreci göremeden sandıkta dedim. Sandığın anlamı nedir? Sandıkta gereken cevabı alacaklar ve gidecekler dedim. Bu kadar basit cevabı algılayamayan bir insan Adalet Bakanlığı yapma konusunda kendini bir gözden geçirsin bir. 

 

"YARGIYA DEĞİL SANA PARMAK SALLADIM"

İkincisi bakın ben size bir hatırlatma daha yapayım. Bunlar hep unutuluyor. Bana hakaret eden bakan ben ona cevap verdikten sonra hakkımda suç duyurusunda bulunuyor. Ve o dava hala mahkemede duruyor. Niye? Çünkü istinaftaki sonucu bekliyor. Yazı yazıyor. Hadi karar verin de ben de ona göre karar vereyim. Ne için? Bakan diyor ki bana dedi. Şimdi istinafta bekleyen kararı bekliyor öbür mahkeme diyor ki ya siz de diyorsunuz ki bunu illa YSK üyelerine dedi diye iddia ediyorsunuz. Bir karar verin de bakanın açtığı davayı yürürlüğe koyayım. Yani istinaf lehimize karar verirse benim bir de Bakana lafını iade ettiğim için bana açtığı davada bir de Bakanla hesaplaşacağız. Zaten bıraksınlar hesaplaşalım. Ben dava açmışım, ‘Bakan bana ahmak dedi’ diye. O davayı da “Ben Bakan yargılayamam dokunulmazlığı var’ diye mahkeme ta o zaman hükümsüz bırakmış. Şimdi bu kadar, yani bu mahkemeyi konuşmak bile insanın içini burkuyor, yani yargı adına içini burkuyor. Ben yargıya parmak sallamadım, sana salladım. Senin gibi etkileyen yargıyı arka planda zorda bırakan, baskı altında tutan hükümetin mensuplarına  parmak salladım. O parmak benim parmağım değil, milletin parmağı. Dedim ki onun da yeri sandık. Siz sandığa gitmek zorunda kalacaksınız ve o gittiğimiz gün de Yargıtay daha kararını veremeden ülkenin başından gideceksiniz. Bu millet de sizden kurtulacak. Daha özeti olabilir bu işin bu kadar net."

İSTİNAFTA ONAYLANDI İDDİASI

Öte yandan Ekrem İmamoğlu'nun İstinaf'ta bekleyen davası için emekli amiral Türker Ertürk'ten bomba bir iddia gündeme geldi.

Tele 1'deki yayına konuk olarak katılan Ertürk, Ekrem İmamoğlu'na verilen cezanın istinafta onaylandığını, ancak açıklanması için doğru zamanın beklendiğini iddia etti. Ekrem İmamoğlu'nun da "Hodri meydan" çıkışının bundan kaynaklandığını savundu.

Türker Ertürk aynı açıklamayı bir gün önce de Sözcü TV'de gündeme getirmişti.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin