O savcı kendini savundu! Yumruklu saldırıya uğradım, 9 aylık bebeğim yere düştü. Yemek yiyemediği restoran sahibi ve çalışanlarını gözaltına aldırdı iddiası

Ordu'nun Ünye Adliyesi’nde görevli Cumhuriyet Savcısı Mücahid Şamil Koca'nın ailesiyle gittiği restoranda yer olmadığını söyleyen çalışanları ve iş yeri sahibini tehdit edip gözaltına aldırdığı iddia edilmişti. Türkiye'nin gündemine oturan Savcı Koca konuştu. Savcı Koca, kendisinin yumruklu saldırıya uğradığını ve 9 aylık bebeğinin yere düştüğünü söyledi. Fatsa Cumhuriyet Başsavcılığı konuya ilişkin açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
O savcı kendini savundu! Yumruklu saldırıya uğradım, 9 aylık bebeğim yere düştü. Yemek yiyemediği restoran sahibi ve çalışanlarını gözaltına aldırdı iddiası

Ordu'nun Ünye Adliyesi’nde görevli Cumhuriyet Savcısı Mücahid Şamil Koca'nın ailesi ile gittiği restoranda yer olmadığını söyleyen çalışanlar ve iş yeri sahibini tehdit edip gözaltına aldırdığı iddia edildi.

İddiaların odağındaki savcı Gerçek Gündem'den Seyhan Avşar'a konuştu. Perşembe Yaylası'na ilk kez gittiğini ve yemek yenilecek yer bilmediğini söyleyen Savcı Koca,  "Jandarmadan arkadaşlarımızı arayıp sordum. Onlarda bu restoranı önerdiler. Ailece gittik. Önce ızgaranın ne kadar süreceğini sordum. ‘20 dk. Sürer dediler.’ Çocuk var üst kata çıkabilir miyiz dedim. ‘Çıkamazsınız’ dediler. Ama gerginlerdi. Galiba yorulmuşlar… Tam otururken yanımıza biri geldi. Yemek sipariş ettiniz mi? diye sordu. 'Hayır' dedim. 1 saat beklersiniz dediler. Önce 20 dakika, sonra 30 dakika, şimdi 1 saat diyordunuz. Buranın sorumlusu kim konuşayım dedim” ifadelerini kullandı.

Arbede sırasında 9 aylık bebeğinin yere düştüğünü söyleyen Savcı Koca konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Amacım numaranızı jandarmadan aldım diyerek kendimi tanıştırmaktı. Asla kötü niyetim yoktu. Lakin adam bir anda sinirlendi. ‘Sen savcıysan ben 20 yıllık esnafım’ dedi. Durumu anlatmaya çalıştım. Ama üzerime yürüdüler. Benim darp edildiğim videoyu kimse paylaşmamış. Sağ kulağıma yumruk yedim. Çocuğum ve kayınvalidem yere düştü. Çocuğum çığlık çığlık ağladı. Yardım için aradım. Jandarma geldi. Benim ve ailemin yaşadığı şey korkunçtu” dedi.

O savcı kendini savundu! Yumruklu saldırıya uğradım, 9 aylık bebeğim yere düştü. Yemek yiyemediği restoran sahibi ve çalışanlarını gözaltına aldırdı iddiası

SAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili soruşturmayı yürüten Fatsa Cumhuriyet Başsavcılığı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Bazı sosyal medya hesaplarında ve medya organlarında 'mekanda boş yer olmamasına sinirlenen Cumhuriyet Savcısı mekanın sahibi ve çalışanlarını gözaltına aldırdı' şeklinde paylaşım ve haberlerin yapıldığı görülmekle, olaya ilişkin kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla basın açıklaması yapılması uygun görülmüştür. Ordu ili Aybastı ilçesi Perşembe Yaylası mevkiinde 4 Ağustos 2024 tarihinde saat 20.45 sıralarında Ünye Cumhuriyet savcısının ailesi ile birlikte lokantaya gittikleri, lokanta çalışanları tarafından servis süresi olarak her seferinde farklı süre verilmesi üzerine Cumhuriyet Savcısı ile işletme sahibi arasında bu husustan kaynaklı tartışma yaşandığı, tartışma esnasında işletme çalışanlarının Ünye Cumhuriyet Savcısının üzerine yürüdükleri ve yumruk attıkları, saldırı esnasında Cumhuriyet Savcısının kayınvalidesinin ve kucağında bulunan 9 aylık bebeğinin yere düşerek yaralandıkları, olaya ilişkin Aybastı Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile kamera kayıtları ve tanık beyanlarından olaya karıştıkları tespit edilen 3 şahsın gözaltına alındığı, soruşturma işlemlerinin usul ve yasa çerçevesinde hassasiyetle yürütüldüğü hususu, kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur" ifadelerine yer verildi.

1 KİŞİ TUTUKLANDI

Olayla ilgili 1 kişinin tutuklandığı, 1 kişi ev hapsi cezasına çarptırıldığı ve 1 kişinin serbest bırakıldığı öğrenildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin