O rapor büyük tartışma yaratmıştı. Maden sularıyla ilgili flaş açıklama. Türkiye Madensuyu Üreticileri Derneği, İsviçre'de toplatılan maden suları hakkında yazılı açıklamada bulundu

İsviçre'de Beypazarı maden suyu, yüksek miktarda bor tespit edildiği gerekçesiyle yasaklanmıştı. Beypazarı'ndan gelen açıklamadan sonra bir açıklama da Türkiye Maden Suyu Üreticileri Derneği yaptı, "ülkemizde bulunan yer altı doğal maden suyu kaynakları açısından Avrupa’daki emsallerine göre çok daha zengin olduğu ifade edildi.

Google Haberlere Abone ol
O rapor büyük tartışma yaratmıştı. Maden sularıyla ilgili flaş açıklama. Türkiye Madensuyu Üreticileri Derneği, İsviçre'de toplatılan maden suları hakkında yazılı açıklamada bulundu

İsviçre, Ankara Beypazarı merkezli ve yaklaşık 67 yıldır maden suyu üreten Beypazarı Karakoca firmasının bir ürününün içeriğinde tespit edilen bor elementine atıfla "fetal gelişim ve doğurganlık üzerinde olumsuz etkisi olduğu” iddiasıyla yasaklamıştı.

Yasak kararına tepki gösteren Beypazarı'nın ardından bir açıklama da MASUDER'den geldi

Türkiye Maden Suyu Üreticileri Derneği (MASUDER) yaptığı yazılı açıklamada, “Türkiye’nin mineral içeriği yüksek maden suları coğrafyamızda ve tüm dünyada gönül rahatlığıyla beğenilerek tüketilmektedir” denildi.

Türkiye Maden Suyu Üreticileri Derneği (MASUDER) sosyal medyada bir soda markası hakkında atılan iddialar sonrası yazılı açıklama yapıldı. 

İŞTE O YAZILI AÇIKLAMA

“Sosyal medya platformları ve bazı haber kaynaklarında, İsviçre Federal Gıda Güvenliği Ofisi’nin üyelerimizden Beypazarı Maden Suyu hakkında yayınladığı karara ilişkin haberler yapılmaktadır. Türkiye Madensuyu Üreticileri Derneği (MASUDER) olarak bu duruma dair  açıklamayı, değerli kamuoyu ile paylaşma gereği doğmuştur. Ülkemiz 2004 yılından itibaren doğal maden suyu ile ilgili mevzuatlarını Avrupa Birliği ile uyumlu hale getirmiştir. Bu sayede sektörümüz tüm Avrupa Birliği (AB) ülkelerine yıllardır ihracat yapmaktadır. Avrupa Birliği üyesi olmayan İsviçre ‘de ise mevzuatlar Avrupa Birliği’nden farklıdır ve uygulanan mevzuatta bor minerali limiti çok daha düşüktür. Dolayısıyla yaşanan bu durum Avrupa Birliği ülkeleri ve İsviçre mevzuatlarının farklılığından kaynaklanmaktadır. Ülkemizde faaliyet gösteren maden suyu üreticileri, Avrupa Birliği ile uyumlu hale getirilmiş Türkiye Cumhuriyeti mevzuatlarına göre üretim yapmaktadır. Ülkemiz, sahip olduğu yer altı doğal maden suyu kaynakları açısından Avrupa’daki emsallerine göre çok daha zengin mineral içeriğiyle farklılaşmaktadır. Türkiye’nin mineral içeriği yüksek maden suları coğrafyamızda ve tüm dünyada gönül rahatlığıyla beğenilerek tüketilmektedir.”

 

 

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin