Niğde'de geçici hayvan bakımevindeki köpekler toplu mezara gömüldü. Belediyeden açıklama geldi: Kanuna ve vicdana uygun

Yürürlüğe giren sokak hayvanları yasasıyla ilgili tartışmalar devam ederken, Niğde Belediyesi'nin geçici hayvan bakımevinde köpeklerin enjeksiyon yöntemiyle 'uyutularak' toplu mezarlara gömüldüğü öne sürüldü.

Google Haberlere Abone ol
Niğde'de geçici hayvan bakımevindeki köpekler toplu mezara gömüldü. Belediyeden açıklama geldi: Kanuna ve vicdana uygun
Sosyal Medya

Geçen hafta yürürlüğe giren sokak hayvanları yasasına ilişkin tartışmalar sürerken, Niğde Belediyesi’nin geçici hayvan bakımevindeki köpeklerin enjeksiyon yöntemiyle 'uyutularak' toplu mezarlara gömüldüğü öne sürüldü. Toplu mezarları ve köpek ölülerini görüntüleyen avukatlar, belediyenin Veteriner İşleri Müdürü ile işlemi uyguladığı öne sürülen çalışanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

T24’e konuşan avukatlar, geçici hayvan barınaklarında izin olmaksızın herhangi bir tıbbi işlem uygulanamayacağını belirtti.

Sokak köpeklerine ‘ötanazi’ tartışmalarına neden olan ve kamuoyunda büyük tepki çeken "7527 Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun", 2 Ağustos tarihli Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girdi. 

Kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte bazı belediyelerin köpekleri uyutmaya başladığı iddia edildi. Yasadan önce Niğde Belediyesi’nin geçici hayvan bakımevine getirilen yavru ve çoğunluğu küçük ırk köpeklerden bazılarının da enjeksiyon yöntemiyle uyutulmaya başlandığı iddia edildi. Avukatlar, Veteriner İşleri Müdürü T.B.’nin talimatıyla uyutulan köpeklerin Niğde’nin Niğkum bölgesindeki hayvan mezarlığına topluca gömüldüğü görüntülere ulaştıklarını iddia etti.

Görüntülere göre, köpekler uyutulduktan sonra hayvan mezarlığına koli içinde getirildi. Avukatlar ve gönüllülerin videolarla kayıt altına aldığı mezarlıkta, üzerine kireç dökülen toplu mezarların çevresine bırakılan içi boş kanlı koliler de dikkat çekti. Gömülen bazı köpeklerin kuyrukları toplu mezarlardan göründü.

BELEDİYE: KANUNA VE VİCDANA UYGUN

Niğde Belediyesi, konuyla ilgili sosyal medya X hesabından bir açıklama yaptı. Belediyenin mesajında "Habere konu olan yer Niğde Belediyesine ait 5199 sayılı kanuna uygun olarak tahsis edilen hayvan mezarlığıdır… Gün içerisinde doğal ölümü gerçekleşen, trafik kazasında ölen, zoonos etken taşıyan hayvanlar için oluşturulan bir alandır. Toplum sağlığını riske atmamak adına, kireçleme suretiyle yapılan işlemler tamamen kanuna ve vicdana uygundur" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin