Narin Güran'ın köylülerine mesaj mı? Narin'in mezarındaki çelenkteki ayet dikkat çekti: Adaletle şahitlik eden kimseler olun

Narin Güran cinayetinin aydınlatılması için yürütülen soruşturma devam ederken, tv100 muhabiri Sertaç Murat Koç, Diyarbakır'dan bağlandığı Cansu Canan Özgen'in sunduğu Özgür İfade programında, Narin'in mezarı başında bulunan çelenkteki ayete dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
Narin Güran'ın köylülerine mesaj mı? Narin'in mezarındaki çelenkteki ayet dikkat çekti: Adaletle şahitlik eden kimseler olun

8 yaşındaki Narin Güran cinayetiyle ilgili şu ana kadar 11 kişi tutuklanırken olayın üzerindeki sır perdesini aralamak için emniyet ve adliye birimleri yoğun bir mesai sürdürüyor.

tv100'de ekrana gelen Cansu Canan Özgen'in Özgür İfade programında ele alınan olayla ilgili Diyarbakır'dan bağlanan tv100 muhabiri Sertaç Murat Koç, Narin'in mezarının başındaki ayrıntıya dikkat çekti.

Çelengin üzerinde "Ey iman edenler! Allah için hakkı ayakta tutun, adaletle şahitlik eden kimseler olun." yazısının yer aldığı görülürken ifadenin Nisa ve Maide surelerinde geçen ayetlerle ilgili olduğu ortaya çıktı.

Maide Suresi 8. ayette "Ey iman edenler! Allah için hakkı ayakta tutun, adaletle şahitlik eden kimseler olun." ifadesi yer alırken Nisa Suresi 135. ayette de "Ey iman edenler! Kendinizin veya anne babanızın ve akrabanızın aleyhine bile olsa adaleti ayakta tutun, Allah için şahitlik eden kimseler olun." ifadeleri geçiyor.

Muhabir Koç, çelengin üzerindeki yazıyı aktardıktan sonra çelengin kime ait olduğunun bilinmediğini ancak bu mesajla köy halkına "Konuşun" çağrısında bulunduğunu ve köylülere "İçinde bulunduğunuz baskıdan kurtulun" anlamına gelebileceğini söyledi..

Kaynak: tv100.com
Etiketler Narin Güran mezar ayet
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin