Narin Güran'ın babası Arif Güran'dan ilk açıklama: Devlet hepsini ortaya çıkaracak

Narin Güran cinayetinde ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan baba Arif Güran ilk açıklamasını yaptı. Güran, "Devlet hepsini ortaya çıkaracak. Gelip buraya fotoğraf çekip fenomenler bundan nemalanmasın." dedi. Güran, "Bunu yapanların evlerine Rabbim ateş düşürsün. Allah onları kahrı perişan eylesin." ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Narin Güran'ın babası Arif Güran'dan ilk açıklama: Devlet hepsini ortaya çıkaracak

Sekiz yaşındaki kızı Narin Güran'ın, Diyarbakır'ın Tavşantepe köyünde 21 Ağustos'ta 'kaybolduktan' 19 gün sonra dere yatağında, üzerine taşlar yerleştirilmiş şekilde ve çuval içinde bulunması sonrasında gözaltına alınıp dün serbest bırakılan baba Arif Güran, ilk kez açıklama yaptı.

Arif Güran, kızını dere yatağına gömdüğünü 'itiraf' eden Nevzat Bahtiyar için "Her akşam namazda yanımızdaydı" dedi. Konuşmasında "Devletin olayı aydınlatacağı" vurgusunu tekrar tekrar yapması dikkat çeken Arif Güran, çok sayıda ferdi cinayet soruşturmasında gözaltına alınmış olan ailesi hakkında yapılan yorumlara da tepki gösterdi.

Narin Güran'ın babası Arif Güran'dan ilk açıklama: Devlet hepsini ortaya çıkaracak

Arif Güran'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"İlk günden beri demişiz, devlet zaten burada. Temennim kızımın sağ olmasıydı. Ölü bulunması bile.. Şu an kızımın bir mezarı bile olması... Bu da devletin bir çabasıdır illa ki.

Bu soruşturma ile ilgili zaten gizlilik kararı var. Zaten bu süreçte devlet elinden gelenin fazlasını yapıyor ve yapmaya da çalışıyor. Allah'ın izniyle, kim olursa olsun, kim yakalanmışsa, kim tutuklanmışsa, illa ki devlet bunların hepsini çıkaracak. Savcıya verdiğim ilk ifadem de, son ifadem de aynıdır."

Arif Güran, "Ne tür sorulara muhatap kaldınız savcılıkta?" sorusuna yanıtında, "Şu an dosyayla ilgili ben bir şey söylemek istemiyorum. Şu an devletin savcıları onlar zaten" dedi.

"Nevzat Bahtiyar her akşam namazda yanımızdaydı" demesi dikkat çeken Arif Güran, "Ailemle ilgili çok fazla yorum yapılıyor" tepkisini gösterdi; sözlerine "İnanıyorum ki devlet ortaya çıkaracak" diye son verdi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin