Son Dakika... Narin cinayeti şüphelileri hakimliğe sevk edildi. Narin'in annesi ve ağabeyine kasten öldürmeye iştirakten tutuklama talebi

8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturma devam ediyor. Gözaltına alınan 22 şüphelinin 12 saat süren savcılık sorguları tamamlandı. Narin'in annesi ve ağabeyine kasten öldürmeye iştirakten tutuklama talep edildi. Narin'in annesi ve ağabeyi yanında 7 kişi daha tutuklanma talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Tutuklama talebi istenilen 9 şüphelinin isimleri ve suçlamalar belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Narin cinayeti şüphelileri hakimliğe sevk edildi. Narin'in annesi ve ağabeyine kasten öldürmeye iştirakten tutuklama talebi

Diyarbakır’da 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de cansız bedeni derede bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında 22 şüphelinin savcılıktaki sorguları tamamlandı.

Soruşturma kapsamında Narin’in ölü bulunduğu 8 Eylül günü aralarında Narin’in babası Arif Güran (44), annesi Yüksel Güran (44), ağabeyi Enes Güran (18), amcaları Ömer Faruk Güran (29), Birsen Güran (37), Fuat Gürcan (42), Kurtuluş Güran (31), Memduh Güran (40), Halil İbrahim Güran, amca oğulları Uğurcan Güran (24) ve Osman Güran (23), amca kızları Melike Güran (15) ve B.G. (19), kuzeninin oğlu Devran Güran (22), yengeleri Melek Güran ve Maşallah Güran, halası A.K. (40), eniştesi Mehmet Şevket Kaya, Salim Güran'ın işçileri Ö.Y ve Mehmet Selim Atasoy (40) ile işçinin 15 yaşındaki oğlu ile Muhammet Kaya (23) ve ismi öğrenilemeyen bir kişi gözaltına alınmıştı.

Jandarmadaki sorguları tamamlanan şüpheliler, bu sabah saat 06.00’da Diyarbakır Adliyesi’ne getirilmişti. Yaklaşık 12 saat süren savcılık sorguları tamamlanan şüpheliler, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

ANNE VE AĞABEYE TUTUKLAMA TALEBİ

tv100'de Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık programına Diyarbakır'dan bağlanan tv100 muhabiri Canan Altıntaş, Narin'in katledilmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında yeni gelişmeleri aktardı.

Canan Altıntaş, bugün ifadesi alınan gözaltındaki 22 şüphelinin savcılık ifadelerinin tamamlanması sonrası Narin'in annesi Yüksel Güran ve ağabeyi Enes Güran'ın kasten öldürmeye iştirakten tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildiğini bildirdi.

Son bilgilere göre, Narin'in annesi ve ağabeyi yanında 7 kişi daha tutuklanma talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

13 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Altıntaş, şüphelilerden 3'ünün adli kontrol şartıyla olmak üzere gözaltındaki toplam 13 kişinin serbest bırakıldığı bilgisini verdi. Serbest bırakılanlar arasında Narin'in babası Arif Güran da bulunduğu öğrenildi.

9 ŞÜPHELİNİN İSİMLERİ VE SUÇLAMALAR

Narin'in ölümüne ilişkin tutuklama talebi istenilen 9 şüphelinin isimleri ve suçlamalar şu şekilde:

Anne Yüksel Güran ve abi Enes Güran: Kasten, öldürme suçuna iştirak etme

Kuzeni Muhammet Kaya: Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etme

Kuzeni Birsen Güran: Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etme

Yengesi Maşallah Güran: Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etme

Salim Güran'ın işçisi Mehmet Selim Atasoy: Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etme

Salim Güran'ın işçisi Ramazan Atasoy: Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etme

Halasının eşi Mehmet Şevket Kaya: Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etme

Amcası Fuat Gürcan: Suç delillerini yok etme

Savcılık tarafından alınan ifadelerin ardından, şüphelilerden Melike Güran, Kurtuluş Güran ve Ömer Faruk Güran hakkında Adli Kontrol kararı talep edildi. Baba Arif Güran’ın da aralarında bulunduğu 10 kişi ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

SORUŞTURMA KAPSAMINDA SERBEST BIRAKILAN İSİMLER

Kuzeni Melike Güran

Amcası Kurtuluş Güran

Ömer Faruk Güran Adli kontrol şartıyla,

Babası Arif Güran

Kuzeni Osman Güran

Kuzeni Uğurcan Güran

Yengesi Melek Güran

Salim Güran'ın çalışanı Ömer Yıldız

Amcası Barış Güran

Kuzeni Devran Güran

Halası Azize Kaya

Amcası Memduh Güran

Amcası Halil İbrahim Güran

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin