Narin cinayeti soruşturmasında yeni gelişme! İlk duruşma tarihi belli oldu

Narin Güran soruşturmasında iddianame mahkeme sunulmuştu. İddianame mahkeme tarafından kabul edildi. İlk duruşma 7 Kasım'da görülecek. Zanlılar tutuklu yargılanacak.

Google Haberlere Abone ol
Narin cinayeti soruşturmasında yeni gelişme! İlk duruşma tarihi belli oldu

Narin Güran soruşturmasında iddianame mahkeme sunulmuştu. İddianame mahkeme tarafından kabul edildi. İlk duruşma 7 Kasım'da görülecek.

Amca Salim Güran, anne Yüksel Güran, ağabey Enes Güran ve komşu Nevzat Bahtiyar müebbet hapis istemi ile yargılanacak.

Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta kaybolan ve 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran soruşturmasında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı iddianamesini tamamladı. Tutuklu amca Salim Güran, anne Yüksel Güran ve abi Enes Güran ile cesedi dere yatağına taşıdığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar hakkında 'iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Tutuklu sanıklar amca Salim, anne Yüksel ve ağabey Enes Güran ile komşuları Nevzat Bahtiyar hakkında "iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Tutuklu 4 sanık, 7 Kasım'da hakim karşısına çıkacak.

Ağabey Enes Güran'ı 8; anne Yüksel Güran'ı 9; amca Salim Güran ve Nevzat Bahtiyar'ı Diyarbakır Barosu'na kayıtlı bir avukatın savunacak olması dikkat çekti.

NEVZATIN OTOMOBİLİ ABİSİNİN ÇIKTI

İddianamede Narin Güran'ın cesedini Eğertutmaz deresine taşıyan Nevzat Bahtiyar'ın, abisi Ferhat Bahtiyar'a ait olan 23 AN 630 plakalı kırmızı şahin otomobili kullandığı, otomobilin fiili kullanıcısının Nevzat Bahtiyar olduğu için gözaltına alındığı belirtildi.

SALİM GÜRAN OKLARI NEVZATA ÇEVİRMEYE ÇALIŞTI

Kolluk birimlerince yapılan araştırmalarda Narin Güran'ın ikamet ettiği köydeki çoğunun akraba olduğu, olay mahallinde yabancı araç giriş çıkış olmadığı, arama çalışmalarında hem amca hem muhtar olan Salim Güran'ın kolluk birimlerini yanlış yönlendirmeye çalıştığı, tedirgin hal ve tavırlarda bulunduğu, kolluk birimlerince Salim Güran'a ait olan ve onun girip çıktığı adreslerde yapılan aramalarda herhangi bir suç unsuru bulunmadığı gibi daha sonra kendini suçtan kurtarmak amacıyla Nevzat Bahtiyar'ın akrabalarına ait olan mekanları, Bahtiyar'ın "zaman zaman" kaldığı yerler olarak beyan ettiği belirlendi.

İddianamede Erhan Güran'ın evine olaydan sonra güvenlik kamerası taktırdığı, kayıtlardan alınan örneklerde aile üyelerinin sık sık gece saatlerinde toplandığı, kamera kayıtlarında
ses özelliği bulunmasına karşın seslerin anlaşılabilir nitelikte olmadığı, bazı günlere ait görüntülerin bulunamaması da dikkate alınarak cihazın 22 Eylül'de TÜBİTAK'a gönderildiği, 4 Ekim'de inceleme raporunun Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildiği ve seslere ilişkin netleştirme işlemi yapılamadığı, silinen görüntülerden ise sadece bir kısmının parça parça kurtarılabildiği, gönderilen verilerin soruşturmaya yön verebilecek nitelikte olmadığı tespit edildiği aktarıldı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin