Naci Görür'den 4.7 ve 4.3 büyüklüğündeki depremlerin ardından korkutan açıklama: MTA canlı fay haritası üzerinde yok

Gece yarısı Tokat'ta 4.7, önceki gün Malatya'da 4.3 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. İki depremle ilgili Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan açıklama geldi. Görür, Malatya'da kırılan fayın Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü'nün (MTA) hazırladığı Diri Fay Hatları haritasında bulunmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Naci Görür'den 4.7 ve 4.3 büyüklüğündeki depremlerin ardından korkutan açıklama: MTA canlı fay haritası üzerinde yok

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde gece yarısı  4.7 ve 4.1 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Depremlerin ardından 3 ilçede okulların tatil edilmişti. 

 

Malatya da önceki gün sallanmıştı. AFAD Malatya'da 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıklamıştı.

GÖRÜR MALATYA VE TOKAT DEPREMLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

Prof. Dr. Naci Görür, Tokat ve Malatya'da meydana gelen depremlere ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. 

"MTA HARİTASINDA YOK"

Malatya depreminin Yeşilyurt yakınlarından Malatya’ya uzanan bir fay üzerinde meydana geldiğini ifade eden Görür, bu fayın Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü'nün (MTA) hazırladığı Diri Fay Hatları haritasında bulunmadığını yazdı. 

Görür Tokat depremiyle ilgili ise Kuzey Anadolu Fayından ayırılıp Güney Batı Anadolu levhası içerisine uzanan bir fay üzerinde meydana geldiğini ifade etti.

Görür paylaşımında şu ifadeleri kullandı: Dün ve bugün depremler oldu. Dünkü Malatya, Battalgazi’de 4,3 büyüklükte, diğeri Sulusaray Tokat’ta ve 4,1 büyüklükte. Malatya depremi muhtemelen Doğanşehir’den Yeşilyurt yakınlarından Malatya’ya uzanan bir fay üzerindedir. Bu fay MTA canlı fay haritası üzerinde yoktur. Bu fay bu aralar sıkça 4 mertebesinde deprem üretmektedir. Bugün Tokat’ta olan deprem, KAF’dan ayrılan ve GB istikametinde Anadolu levhası içerisine uzanan bir fay üzerindedir. Sevgiyle"

 

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin