‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganı atan genç teğmenlere MHP'den destek: Ebedi Başkomutanları Atatürk'tür

Kara Harp Okulu'ndan yeni mezun olan teğmenlerin Gazi Mustafa Kemal Atatürk için slogan atması sosyal medyada gündem oldu. MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir yaşananlarla ilgili açıklama yaptı. Genç teğmenlere CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den de destek geldi.

Google Haberlere Abone ol
‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganı atan genç teğmenlere MHP'den destek: Ebedi Başkomutanları Atatürk'tür

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde teğmenlerin kılıçlarını çekip 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı atmasına ilişkin açıklama yaptı.

MHP’li Özdemir, “Bu gençlerin ebedi Başkomutanları, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’tür.” dedi.

Özdemir’in MHP resmi hesaplarından da paylaşılan açıklaması şu şekilde:

“Türk Silahlı Kuvvetleri Büyük Türk Milleti’nin asil neferlerini ve nice kahramanları bağrından çıkarmış, ebediyete kadar da çıkarmaya devam edecektir. Onların görevi askerliğin namusunu ve Türk sancağının şanını korumak, ezanı dindirmemek, vatan nöbetinde icap ettiğinde seve seve hayatlarını inandıkları bu mübarek yolda feda etmektir.

Bu gençlerin ebedi Başkomutanları, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’tür. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da milletimizden aldığı yetki ile bu kahraman ordunun ve yeminlerini şereflice ilan eden teğmenlerimizin Başkomutanıdır.

Genç Teğmenlerimiz kanun, nizam, amir ve başkomutanlarına sadıktır, vazifelerinin farkındadır. Bu gençler, Türkiye’nin beka mücadelesinin savunucuları olduğu kadar küresel ülkülerimizin de şerefli üniforma altındaki geleceğidir. Kendilerine güvenimiz tam.

Ordumuzla milletimiz arasındaki sarsılmaz bağa halel gelmesine müsade edilmez. Bu sebeple hiç kimse farklı yollara ve algılara sebebiyet vermemelidir. Yeni mezun teğmenlerimizin yolu ve bahtı açık olsun. Cenabı Allah her birinin yar ve yardımcısı olsun.”

"HEDEFE KOYAMAZSINIZ"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diyen teğmenlerin hedef gösterilmesine tepki gösterdi. Ana muhalefet lideri, sloganın çok olağan olduğunu belirterek, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz diyenleri hedefe koymaya kalkanları, bu andın herhangi bir kelimesiyle çelişkili olanları tarih de biz de affetmeyeceğiz" dedi.

'ONLAR ELBETTE MUSTAFA KEMAL'İN ASKERLERİ'

Ankara İl Danışma Kurulu Toplantısı'nda konuşan Özel, teğmenlere şu sözlerle destek oldu:

"Kara, Deniz ve Hava Harp Okulları mezuniyetlerini yapıyor. Bu sene üç okulun da birincisi genç kadın teğmenler. Onları yürekten alkışlıyorum. Tören bittikten sonra andı içtiler. Bu metin 2016 yılına kadar resmi törenlerde okunan metin. Birileri bu metinden rahatsız olmuşlar. Sonrasında da 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' demişler. Ne diyeceklerdi. Ne diyeceklerdi, "Hepimiz Trikopis'in askerleriyiz" mi? Elbette Mustafa Kemal'in askerleri onlar.

'BU 28 ŞUBATÇILIK FALAN DEĞİL'

'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' demeyen bir teğmen varsa beka sorunu oradadır. Mustafa Kemal'in askeriyim demeye itiraz edecek bir teğmen mezun ediyorsak işte yandığımızın resmi oradadır. Bu ne siyasettir, ne 28 Şubatçılıktır bilmem ne... Bir gün askerler işlerini bırakıp bizim işlerimize karışmaya kalkarsa 15 Temmuz gecesi nasıl 14 arkadaşımızla gittik Meclis'i açtırdık. Orada durmayabiliriz. Mustafa Kemal'in askerleriyiz diyenleri hedefe koymaya kalkanları, bu andın herhangi bir kelimesiyle çelişkili olanları tarih de biz de affetmeyeceğiz."

NE OLMUŞTU?

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Kara Harp Okulu’nda Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla gerçekleşti.

Düzenlenen törende mezun olan teğmenler, diplomalarını aldı. Törenin ardından teğmenlerin hep birlikte “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” dediği anlar gündem oldu.

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Kara, Deniz ve Hava harp okullarında mezuniyet törenleri gerçekleştirildi. Türk Silahlı Kuvvetleri tarihinde ilk kez 3 okulu da kadın teğmenler birincilikle bitirdi.

Teğmenler diplomalarını Erdoğan’ın elinden aldı.

‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganı atan genç teğmenlere MHP'den destek: Ebedi Başkomutanları Atatürk'tür - Resim : 2

Ebru Eroğlu MSÜ Kara Harp Okulu’nu birincilikle bitiren teğmen oldu.

 ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganı atan genç teğmenlere MHP'den destek: Ebedi Başkomutanları Atatürk'tür - Resim : 3

İkra Kuyumcu MSÜ Hava Harp Okulu’nu birincilikle bitiren teğmen oldu.

 ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganı atan genç teğmenlere MHP'den destek: Ebedi Başkomutanları Atatürk'tür - Resim : 4

Şeyda Yıldırım MSÜ Deniz Harp Okulu’nu birincilikle bitiren teğmen oldu.

‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganı atan genç teğmenlere MHP'den destek: Ebedi Başkomutanları Atatürk'tür - Resim : 5

OKUL BİRİNCİSİ KADIN TEĞMENİ, KOMUTANI ANLATTI

MSÜ Kara Harp Okulu devre birincisi Ebru Eroğlu, yeni teğmenlere mezuniyet andını yaptırdı. Harbiye'de ders veren komutan, okulun birincisi Ebru Eroğlu ile ilgili, "Çok çalışkan bir teğmen. Ara sınavdan 85 aldığı gün 'Komutanım hatalarımı öğrenebilir miyim bir daha yapmayım' diye yanıma gelmişti. Gurur duyduğum öğrencilerden sadece birisi. Dün aradı 'Komutanım mezun olduk yıldızımı taktım. Hakkınız büyük helal edin' deyip gözlerimi nemlendirdi. Hatam yoksa toplam 968 mezun oldu dün. Sanılanın aksine büyük çoğunluğu Atatürkçü ve vatansever çocuklar. Aralarında çürük elma yok mu? Vardır. Tıpkı bizde de olduğu gibi" dedi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin