Mustafa Destici: 750 lira kredi kartı aidatı vermezseniz sonumuz Suriye gibi olur

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Destici, "100 bin lira limiti olup 750 lira kredi kartı aidatı vermeyen DEM'lidir, Yunan'dır, Ermeni'dir." dedi. Destici bu ücret verilmezse Türkiye'nin sonunun Suriye ve Irak gibi olacağını iddia etti

Google Haberlere Abone ol
Mustafa Destici: 750 lira kredi kartı aidatı vermezseniz sonumuz Suriye gibi olur

Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM’ye sunuldu.

12 maddelik kanun teklifinde Savunma Sanayi Fonu’nun gelirlerini artırmaya yönelik çok sayıda hüküm yer alırken, en dikkat çeken madde limiti 100 bin liranın üzerinde olan kredi kartlarından yıllık 750 lira ücret alınması oldu.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici konuyla ilgili şunları söyledi:

"Savunma Sanayii'ne destek vermezsen sonun Suriye gibi olur, Irak gibi olur, Filistin gibi olur. Mehmetçik canını veriyor, sen 750 lira vermişsin çok mu? Muhalefetin izinden gidip Batılılara özenenler, o parayı vermek istemiyor. Bu milletin ve devletin onun gibi düşünenlerin parasına ihtiyacı yok. Gitsin o 750 liraya bir büyük rakı alsın, DEM'lenmeye devam etsin. 100 bin limiti olup da vermeyen DEM'lidir, Yunandır, Ermenidir."


İktisatçı Mahfi Eğilmez de X hesabı üzerinden konuya ilişkin açıklamada bulundu. Borç üzerinden vergi alınamayacağını belirten Eğilmez, paylaşımında şunları dedi: “İdarenin böyle bir hataya düşeceğini sanmam ama yine de söyleyeyim: Kredi kartı limitinden de kullanılan krediden de vergi alınamaz. Kredi borçtur. Vergi, borçludan değil krediyi veren alacaklıdan alınır. Bilimden uzaklaştıkça feci bir kavram kargaşasının içine giriyoruz.”

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin