Mülakat usulsüzlükleri sürüyor. Kars'ta çoban adaylarına 'Kars'ın ilk belediye Başkanı kim?' diye sordu. Bilemeyenler işe giremedi

Kars Kafkas Üniversitesi'nde yaşanan 'çoban' krizi, İŞKUR aracılığıyla Veteriner Fakültesi'ne alınan adayların mülakatta karşılaştığı sorunlarla gündeme geldi. Mülakatta adaylara yöneltilen, "Kars'ın ilk belediye Başkanı kim?" ve "Aras Nehri nereden doğuyor?" gibi soruları yanıtlayamayan çoban adayları, bu nedenle elendi.

Google Haberlere Abone ol
Mülakat usulsüzlükleri sürüyor. Kars'ta çoban adaylarına 'Kars'ın ilk belediye Başkanı kim?' diye sordu. Bilemeyenler işe giremedi

Kars Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi için İŞKUR’A başvuru yapılırken, yapılan başvuru sonrası 4 çoban adayı belirlendi. Daha sonra çoban adayları, noter kurası sonucu mülakata davet edildi.

Sözlü sınava girmek üzere hak kazanan adaylar, 6 Temmuz 2023 Perşembe günü ‘çoban’ mülakatına tabi tutuldu. Ancak YÖK ve üniversite, adayları başarısız saydı.
Kars’ta yaşanan çoban krizi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşındı. CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, çoban krizini Meclis'te gündeme getirdi.

MECLİS GÜNDEMİNE DE GELDİ

TBMM Genel Kurulu'nda; Alp, "AK Parti sizi milletvekili yaptı ama Kars'a gelsen çoban olamazsın. Sizin mülakat ısrarınız bitmez. Bu işten vazgeçelim demek aklınıza bile gelmez. Aradan 1 yıl geçer, tekrar mülakat için ilana çıkarlar. Sen Kars'ın gençlerine bunu yapmayacaktın. Hani siz görevin gerektiği haller dışında mülakat yapmayacaktınız? Çobana mülakat yapmaya utanmadınız" dedi.

Meclis'te gündeme gelen çoban krizinin ne zaman çözüleceği bilinmezken, KAÜ Veteriner Fakültesi’ne İŞKUR aracılığıyla alınacak çobanların ne kadar süreyle çalışacağı ise bilinmiyor. Kafkas Üniversitesi’nde çoban krizi ne zaman son bulacak merak edilirken, Kafkas Üniversitesi yönetimi ise sessizliğini koruyor.

Kaynak: İHA
Etiketler kars çoban mülakat
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin