Mucizeyi başardı. 66 gün denizde botla sürüklendikten sonra bulundu. Kilosu hayata tutunmasını sağladı: 100 kilodan 50 kiloya düştü!

Rusya'nın en doğusundaki Okhotsk Denizi'ne açılan 3 kişiden 46 yaşındaki Mikhail Pichugin sağ olarak bulundu. Pichugin mucizeyi başarırken kardeşi ile 15 yaşındaki yeğeninden ise acı haber geldi. 2 haftalık erzakla yola çıkan Pichugin'in100 kilodan 50 kiloya düştü.

Google Haberlere Abone ol
Mucizeyi başardı. 66 gün denizde botla sürüklendikten sonra bulundu. Kilosu hayata tutunmasını sağladı: 100 kilodan 50 kiloya düştü!

 Rusya'nın en doğusundaki Okhotsk Denizi'ne açılan 3 kişiden 66 gündür haber alınamıyordu. Mikhail Pichugin (46), donmuş denizlerde şişme botta geçirdiği iki aydan uzun süre sonunda kurtarılırken, kardeşi Sergei (49) ve 15 yaşındaki yeğeni Ilya hayatını kaybetti.

 Pichugin, 9 Ağustos’ta kardeşi ve yeğeniyle Rusya’nın Habarovsk bölgesinden Sahalin Adası’na gitmek üzere bir şişme botla yola çıktı. Pichugin, yaklaşık 1.000 kilometre uzakta, Okhotsk Denizi’nde bir balıkçı teknesi tarafından bulundu.

 Eşi Yekaterina, kurtarıldığında 50 kilogram olan Pichugin’in, 100 kilogram ağırlığında olduğunu ve bu kilonun onu hayatta tutmuş olabileceğini söyledi. Pichugin’in yola çıkarken sadece iki haftalık yiyecek ve su aldığını aktaran Yekaterina, “Balinaları izlemek için denize açıldılar" dedi.

 Hastaneye kaldırılan Mikhail Pichugin'in durumunun iyi olduğu açıklandı. Olayla ilgili güvenlik kurallarının ihlali iddiaları üzerine soruşturma başlatılırken, Pichugin’in suçlu bulunması halinde yedi yıla kadar hapis cezası alabileceği kaydedildi.

Kaynak: DHA
Etiketler rusya deniz kayıp mucize
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin