Moskova'da görüşecekler iddiasına yalanma. Erdoğan-Esad buluşması...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile Moskova'da görüşeceği iddiaları yalanlandı.

Google Haberlere Abone ol
Moskova'da görüşecekler iddiasına yalanma. Erdoğan-Esad buluşması...

Suriye ile normalleşme adımları kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın bir araya geleceği konuşuluyordu. 

Daily Sabah'ta yer alan bir haberde ise iki liderin Moskova'da bir araya geleceği belirtilmişti. Ancak bu habere yalanlama geldi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile Rusya'nın başkenti Moskova'da bir araya geleceği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili, konuya ilişkin "Sayın Cumhurbaşkanımızın, Suriye Cumhurbaşkanı Esad’la Moskova’da bir görüşme yapacağı yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır" ifadelerini kullandı.

Öte yandan 18 Temmuz'da Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Suriye ile normalleşme süreci hakkında açıklamada bulunmuştu. MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, "Cumhurbaşkanımız diyalog konusunda bir irade ortaya koymuştur. Türkiye, meşru müdafaa ilkesi kapsamında topraklarına yönelik terör saldırılarını ve tehditlerini bertaraf etmek, hudutlarını korumak ve Suriye kuzeyinde adeta oldubittiye getirilerek bir terör koridorunun kurulmasını engellemek için Suriye'de bulunmaktadır" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin