MHP'den AK Partili Tuğrul Türkeş'e zehir zemberek sözler. Semih Yalçın, Kavala ziyaretine çok sert çıktı

tv100'de Başak Şengül ile Doğru Yorum programına özel mesaj gönderen MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, AK Parti Ankara Milletvekili Yıldırım Tuğrul Türkeş'in Osman Kavala ile ilgili sözlerine tepki gösterdi. Yalçın "Tuğrul Türkeş‘i Türk düşmanlarını sevindirecek ve Kavala açısından “Senin eylemlerini onaylıyorum.” manasına gelebilecek teşebbüsünden vazgeçmeye davet ediyoruz." dedi.

Google Haberlere Abone ol
MHP'den AK Partili Tuğrul Türkeş'e zehir zemberek sözler. Semih Yalçın, Kavala ziyaretine çok sert çıktı

Başak Şengül'ün tv100'de sunduğu Doğru Yorum programına Masum Türker, tv100.com yazarı Hacı Yakışıklı, haberet.com Genel Yayın Yönetmeni  Buket Aydın, eski CHP'li vekil Turan Aydoğan konuk oldu.

tv100'e özel mesaj gönderen MHP Genel Başkan Yardımcısı ve MHP İstanbul Milletvekili Semih Yalçın  AK Partili Tuğrul Türkeş'i sert ifadelerle eleştirdi.

Yalçın, Türkeş'e Kavala ziyaretinden vazgeçme çağrısında bulundu. 

Semih Yalçın mesajında şu ifadelere yer verdi: 

Tuğrul Bey’in saçma sapan açıklamaları ve bohem hayatı yüzünden taşıdığı soyadına biteviye zarar veriyor. Onun siyasetteki yakışıksız duruşu, doğruları eğip fikirleri sığlaştırmak dava kavramını ilkesizleştirmek üzerine kurulu Tuğrul Efendi şimdi de Gezi davasında tutuklanan Osman Kavala‘yı cezaevinde ziyaret edeceğini söylemiş. “İşte gerçek millilik yurtseverlik bu bana öğretilen milliyetçilik bu.” diyerek büsbütün zırvalamış.

Bu densiz sözünün neresini düzeltmeye kalksanız elinizde kalır insan babasının davasından manevi ve fikri mirasından zerre kadar nasiplenmez mi? Türklüğe düşman çevrelerin aleti taşeronu ve Türk milliyetçiliği davasının sicilli muarızlarından Gezi parkı olayları sırasında devlete baş kaldıran bölücülerle birlikte hareket ederek hüküm giymiş olan asılı bir suçluyu ziyaret etmek merhum Başbuğ’un kemiklerini sızlamakla kalmaz onun siyasi mirasını ve soyadını da lekeler. Kavala’yı ziyaret etmek milliyetçilik değildir. Bilakis zillettir. Milliyetsizliktir, ilkesizlik ve karaktersizliktir, bölücü ve Marksist eylemlere Türk düşmanlarına doğrudan destek çıkmaktır.

Tuğrul Türkeş‘i Türk düşmanlarını sevindirecek ve Kavala açısından “Senin eylemlerini onaylıyorum.” manasına gelebilecek teşebbüsünden vazgeçmeye davet ediyoruz.

NE OLMUŞTU?

Avrupa Konseyi'nde Türkiye'yi temsil eden AK Parti milletvekili Tuğrul Türkeş, Gezi davası kapsamında cezaevinde bulunan Osman Kavala'yı ziyaret edeceğini söyledi. Türkeş, "Osman Kavala'yı ilk kez o ziyarette görmüş olacağım. İşte gerçek millilik, yurtseverlik bu. Bana öğretilen milliyetçilik bu" demişti.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin