Meteoroloji'den o illere sarı kodlu uyarı: 9 Haziran Pazar hava durumu raporu! Ani su baskınlarına dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 9 Haziran 2024 Pazar günü için hava durumu tahminlerini açıkladı. Açık havada vakit geçirmek isteyenler için Türkiye genelindeki hava durumu detayları burada.

Google Haberlere Abone ol
Meteoroloji'den o illere sarı kodlu uyarı: 9 Haziran Pazar hava durumu raporu! Ani su baskınlarına dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 9 Haziran 2024 Pazar günü için hava durumu tahminlerini açıkladı. Açık havada vakit geçirmek isteyenler için Türkiye genelindeki hava durumu detayları burada.

13 İLDE SARI KODLU KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI 

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve bazı İç Anadolu illerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kayseri ve Sivas çevrelerinde yağışların yoğun olacağı belirtiliyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda ise toz taşınımı tahmin ediliyor.

MARMARA BÖLGESİ

Marmara Bölgesi'nde hava az bulutlu ve açık olacak. Özellikle İstanbul'da sıcaklık 19°C ila 31°C arasında değişecek. Edirne, Kırklareli ve Kocaeli gibi illerde de benzer şekilde açık bir hava bekleniyor, sıcaklıklar 16°C ila 36°C arasında değişiyor.

EGE BÖLGESİ 

Ege Bölgesi genelinde hava açık ve az bulutlu olacak. İzmir'de hava sıcaklığı 20°C ila 35°C arasında seyrederken, Denizli ve Manisa gibi illerde sıcaklıklar 21°C ila 37°C arasında değişiyor. Afyonkarahisar’da ise hava 12°C ila 29°C arasında olacak.

AKDENİZ BÖLGESİ 

Akdeniz Bölgesi’nde parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Adana ve Hatay'da yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı bir hava hakim olacak. Adana’da sıcaklık 23°C ila 36°C arasında, Antalya’da ise 27°C ila 35°C arasında olacak.

İç Anadolu Bölgesi
İç Anadolu Bölgesi'nde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Ankara, Çankırı, Eskişehir ve Konya'da yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Ankara’da sıcaklık 13°C ila 28°C arasında, Eskişehir’de ise 14°C ila 30°C arasında olacak.

BATI KARADENİZ 

Batı Karadeniz Bölgesi’nde hava parçalı ve az bulutlu olacak. Bolu, Düzce, Sinop ve Zonguldak’ta hava sıcaklıkları 13°C ila 31°C arasında değişecek.

ORTA DOĞU VE KARADENİZ 

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi'nde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Doğu Karadeniz ile Ordu ve Tokat çevrelerinde sağanak yağışlar görülecek. Trabzon’da sıcaklık 21°C ila 25°C arasında olacak.

DOĞU ANADOLU 

Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava parçalı ve çok bulutlu, birçok yerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Erzurum, Kars, Malatya ve Van'da sıcaklıklar 9°C ila 30°C arasında değişecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Batman, Mardin ve Siirt’te sağanak yağışlar bekleniyor. Diyarbakır ve Gaziantep’te sıcaklıklar 18°C ila 38°C arasında değişecek.


Marmara, Ege, Akdeniz ve Karadeniz kıyılarında hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde olacak. Diğer bölgelerde ise mevsim normallerinde seyredecek. Rüzgar, genellikle kuzey yönlerden hafif, yağış alan yerlerde ise kuvvetli olarak esecek.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağışların neden olabileceği sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ani kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını önerdi. Özellikle kuvvetli yağış uyarısı yapılan bölgelerde tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin