Medyatava ne dediyse o. SHP'nin arkasından Kemal Kılıçdaroğlu'nun ekibi çıktı. Kılıçdaroğlu için Erdal İnönü formülü...

Sosyal Demokrat Halkçı Parti'nin (SHP) yeniden kurulması siyaset kulislerini hareketlendirdi. SHP'nin yeniden kurulduğunu dün Türkiye'ye Medyatava duyurmuş, Kemal Kılıçdaroğlu'nun başına geçebileceği iddiasını gündeme getirmişti. Bazı CHP'li isimler bu iddiaları kabul etmese de SHP'nin arkasından Kılıçdaroğlu'nun ekibi çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Medyatava ne dediyse o. SHP'nin arkasından Kemal Kılıçdaroğlu'nun ekibi çıktı. Kılıçdaroğlu için Erdal İnönü formülü...

Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) üçüncü kez yeniden kuruldu. Kuruluş işlemleri 28 Haziran’da tamamlanan ve listede kısaltması ‘SHP’ olarak yer alan partinin adresi, Kızılay Karanfil Sokak’ta gösterildi.

SHP ilk olarak 1985'te kuruldu. 1986'da Erdal İnönü Genel Başkan oldu. Yine benzer bir durum söz konusu. Sonbahardaki tüzük kurultayında istenilen sonuçlar alınmazsa CHP'deki kopuşun altyapısı hazırlanıyor. Sonbahardan sonra Kılıçdaroğlu'nun SHP'ye genel başkan olarak davet edilebileceği kulislerde konuşuluyor.

CHP'li isimler ise yeni kurulan siyasi parti ile Kılıçdaroğlu ve ekibinin ilgisinin olmadığını savunuyor.

Durumun böyle olmadığı ortaya çıktı. SHP'nin arkasından kurultay sürecinde Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel'e karşı hararetli şekilde Kılıçdaroğlu'nu savunan ve tekrar aday gösterilmeyen Bakırköy eski Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu çıktı.

Kerimoğlu partinin kuruluşundan Kılıçdaroğlu'nun haberinin olmadığını iddia etti. Kerimoğlu, gazeteci Şaban Sevinç'e konuştu.

Sevinç, Kerimoğlu'nun sözlerini şu şekilde aktardı:

Kemal Kılıçdaroğlu’na yakınlığıyla da bilinen Bakırköy eski Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu SHP’nin kuruluşunda arka planda olduğunu doğruladı.

Ancak Kerimoğlu SHP’yi kurdurmalarından Kılıçdaroğlu’nun bilgisi olmadığını savundu. Kerimoğlu, “SHP Türkiye’ye önemli hizmetler vermiş bir parti. Yok olup gitmesi doğru olmazdı. Ama CHP içinde siyaset yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin