Meclis'te kan aktı, Ahmet Şık'a yumruk! TBMM'de Can Atalay oturumu başladı, Ahmet Şık'ın konuşması sonrası ortalık karıştı! Oturuma Özgür Özel ayağı sargılı olarak katıldı, MHP oturuma katılmadı

TBMM Genel Kurulu AYM'nin tutuklu Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği kararı görüşmek üzere olağanüstü toplandı. Ayağı kırılan CHP lideri Özgür Özel dünkü Mahmud Abbas oturumuna katılmamıştı. Özel, Atay için yapılan oturuma ayağı sargılı şekilde geldi. Oturum gerginlik ve kavga ile başladı. İkinci kavgada AK Partili Alpay Özalan, TİP'li Ahmet Şık'a yumruk attı.

Google Haberlere Abone ol
Meclis'te kan aktı, Ahmet Şık'a yumruk! TBMM'de Can Atalay oturumu başladı, Ahmet Şık'ın konuşması sonrası ortalık karıştı! Oturuma Özgür Özel ayağı sargılı olarak katıldı, MHP oturuma katılmadı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği vekilliğinin düşürülmesinin 'yok hükmünde' olduğu yönündeki kararını görüşmek üzere olağanüstü toplandı.

Meclis'te muhalefet yeterlı sayıya ulaşınca AK Parti de oturuma katıldı.

Ayağı kırılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel dünkü Mahmud Abbas oturumuna katılmamıştı. Özel, Atay için yapılan oturuma ayağı sargılı şekilde katıldı.

İşte o görüntüler:

MHP grubu Devlet Bahçeli'nin talimatı doğrultusunda alınan kararla oturuma katılmadı. MHP sıraları boş kaldı.

İlk konuşmayı DEVA Parti Sözcüsü İdris Şahin yaptı. Lehte konuşmak için söz alan Şahin, eleştirilerini sıraladı.

AHMET ŞIK: SİZDE HİÇ UTANMA YOK

İkinci konuşmayı TİP Milletvekili Ahmet Şık yaptı. Ahmet Şık'ın "Sizde hiç utanma yok, haysiyetsizsiniz" ifadelerinin ardından tartışma çıktı.

TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ birleşime 15 dakika ara verildi.

15 dakika sonra Ahmet Şık tekrar kürsüye gelerek konuşmasına devam etti.

Şık, şöyle konuştu:

"Burada usulü konuşmaya gerek yok. Kanunsuzluğun teamül haline geldiği ülkede size mevzuat anlatacak değilim. Din şarlatanlığınıza, göstermelik milliyetçiliğinize kanan, hırsızlığınızı, yolsuzluğunuzu, hukuksuzluğunuzu görmezden gelenlere makbul vatandaş olarak gören sizlerden en çok duyduğumuz sözcükler 'vatan haini', 'FETÖ'cü', 'katil' terörisit. Can Atalay'a teröist demeniz hiç şaşırtıcı değil. Herkes bilsin, bu ülkenin en büyük terör örgütü hanedanlık mafyasıyla devlete çöken bu sırada oturanlar, en büyük teröristler de buradakilerdir."

ALPAY ÖZALAN ŞIK’A YUMRUK ATTI

AK Parti milletvekilleri, sıralara vurarak Şık’ın konuşmasını kesti. Şık, “Hepinizin toplamının bu ülkeye faydası, bir Can Atalay kadar etmez” ifadesini kullandı. Bekir Bozdağ bir kez daha oturuma ara verdi.

Meclis'te kan aktı, Ahmet Şık'a yumruk! TBMM'de Can Atalay oturumu başladı, Ahmet Şık'ın konuşması sonrası ortalık karıştı! Oturuma Özgür Özel ayağı sargılı olarak katıldı, MHP oturuma katılmadı - Resim : 2

Şık konuşmasına devam ederken AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, kürsüye yürüyerek Şık’a yumruk attı. Sonrasında Meclis karıştı, kavga çıktı. Kavga dakikalarca sürdü. 

DEM Partililer, AK Partilerin üzerine yürüdü. Kavgada DEM Partili Gülistan Kılıç Koçyiğit'in kaşı açıldı. Meclis'in mermerleri kan içinde kaldı.

Meclis'te kan aktı, Ahmet Şık'a yumruk! TBMM'de Can Atalay oturumu başladı, Ahmet Şık'ın konuşması sonrası ortalık karıştı! Oturuma Özgür Özel ayağı sargılı olarak katıldı, MHP oturuma katılmadı - Resim : 3

45 DAKİKA ARA VERİLDİ

Bozdağ, oturuma 45 dakika daha ara verdi. Grup Başkanvekilleri, Meclis Başkanı tarafından arkaya davet edildi.

Bozdağ kürsüye gelerek oturuma 20 dakika daha ara verdi. Daha sonra bir ara daha verildi. Muhalefetin, "Görüşmeye devam etmeyelim" önerisine AK Parti, "Devam edelim" karşılığını verdi. Toplantıya yeni oturumla devam ediliyor.

Oturumu Bekir Bozdağ'ın yerine Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş açtı.

Alpay Özalan ve Ahmet Şık'a kınama cezası verildi.

Meclis’teki kavganın ardından Ahmet Şık'ın yüzünde çizikler oluştu. İşte Şık'ın kavga sonrasındaki ilk görüntüsü:

Meclis'te kan aktı, Ahmet Şık'a yumruk! TBMM'de Can Atalay oturumu başladı, Ahmet Şık'ın konuşması sonrası ortalık karıştı! Oturuma Özgür Özel ayağı sargılı olarak katıldı, MHP oturuma katılmadı - Resim : 4

ATALAY'DAN VEKİLLERE MEKTUP

Toplantı öncesi Can Atalay'ın oturuma katılacak tüm milletvekillerine yazdığı ve diğer TİP milletvekilleri tarafından kendilerine ulaştırılan mektup da TİP'in sosyal medya hesabı üzerinden kamuoyu ile paylaşıldı.

 Meclis'te kan aktı, Ahmet Şık'a yumruk! TBMM'de Can Atalay oturumu başladı, Ahmet Şık'ın konuşması sonrası ortalık karıştı! Oturuma Özgür Özel ayağı sargılı olarak katıldı, MHP oturuma katılmadı - Resim : 5

Ayrıntılar geliyor...

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin